Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H BMW X6 Vantablack έχει το πιο μαύρο χρώμα στον κόσμο (vid)

Newsbomb

Σε ένα βίντεο διάρκειας μόλις ενός λεπτού μπορείτε να δείτε τους ειδικούς της BMW να δημιουργούν το πιο «σκοτεινό» αυτοκίνητο που κυκλοφορεί.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως θα δείτε προς το τέλος του βίντεο η βαφή της X6 Vantablack είναι τόσο σκούρα που στο σκοτάδι τα μόνα που διακρίνονται είναι τα περιγράμματα των φωτιστικών σωμάτων. Πάντως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε μήπως μελλοντικά αντικρύσετε μια τέτοια BMW και δεν την αντιληφθείτε,

Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη X6 είναι ένα πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη. Η ονομασία Vantablack προέρχεται από εκείνη της βαφής που έχει δημιουργήσει η Nanosystems. Η μη αντανακλαστική βαφή έχει τέτοια απορροφητικότητα (το 99,96% της φωτεινότητας) που κάνει ένα αντικείμενο να μοιάζει σαν δισδιάστατο στον χώρο.

Τώρα γιατί προέκυψε αυτή η βαφή; Η BMW θεώρησε πως απέναντι στα καμουφλάζ αυτός είναι ένας πρωτότυπος τρόπος για να καλυφτεί η συνολική εικόνα ενός αυτοκινήτου στο μέλλον. Πάντως, η νέα X6 έχει ήδη αποκαλυφθεί επίσημα και στην γερμανική έκθεση θα βρίσκεται δίπλα στη θωρακισμένη X5 Protection VR6.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί: