Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ηλεκτρικό ημιφορτηγό Rivian RT1 μπορεί και στρίβει σαν τανκ!

Newsbomb

Δείτε στο βίντεο τον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο το Rivian RT1 μπορεί να στρέφεται γύρω από τον κάθετο άξονά του.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Rivian είναι μια start up εταιρεία από την Καλιφόρνια, στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων η Ford και η Amazon και έχει παρουσιάσει πρώτη από όλους ένα ηλεκτρικό ημιφορτηγό, το RT1.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του RT1 είναι οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του –ένας για κάθε τροχό. Η παρουσία τους δεν εξασφαλίζει μόνο μια θηριώδη συνδυαστική ισχύ που φτάνει σχεδόν τους 800 ίππους και καταπληκτικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 3,0 δεύτερα) αλλά δίνει στο ηλεκτρικό αγροτικό τη δυνατότητα να εκτελεί κάποιες εντυπωσιακές μανούβρες. Όπως το να στρίβει σαν τανκ, γύρω από τον κάθετο άξονά του, κάτι που μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Για να γίνει αυτό αρκεί οι τροχοί της μιας πλευράς να κινούνται προς τη μια κατεύθυνση και αυτοί της άλλης ανάποδα, κάτι που επιτυγχάνεται εύκολα από τη στιγμή που όπως είπαμε υπάρχουν τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες.

Το Rivian RT1 μπορεί να εξοπλιστεί με μπαταρίες που έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 100, 135 και 180 kWh και η αυτονομία του φτάνει μέχρι και τα 800 χιλιόμετρα.

Δείτε το βίντεο στην αρχή του άρθρου καθώς επίσης και στην gallery που ακολουθεί περισσότερες φωτογραφίες: