Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Dacia μετατρέπει το smartphone σας σε οθόνη infotainment

Newsbomb

Η ρουμανική εταιρεία αποδεικνύει πως υπάρχουν αρκετές λύσεις ώστε να συγκρατηθεί το κόστος και να επιτευχθεί το περίφημο «value for money».

Του Γιάννη Σκουφή

H Dacia έχει ήδη παρουσιάσει τη νέα γενιά των Sandero και Sandero Stepway που σύντομα θα είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο που βασίζεται σε ένα σύγχρονο, ενώ θα διατηρεί και την προσιτή του τιμή.

Αυτός είναι και ο λόγος που στο εσωτερικό των βασικών εκδόσεων του νέου Sandero δεν θα δείτε κάποια μεγάλη οθόνη αφής να δεσπόζει στο μέσο του ταμπλό, αλλά ένα ειδικό ντουλαπάκι. Μέσα σε αυτό μπορεί να τοποθετηθεί ένα smartphone με απόλυτη σταθερότητα χάρη στην ειδικά σχεδιασμένη για το σκοπό αυτό βάση.

Με τον τρόπο αυτό το smartphone αντικαθιστά την μια εργοστασιακή οθόνη αφής και φυσικά θα έχει πλήρη συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth. Επιπλέον θα μπορεί να συνδέεται και ενσύρματα, τόσο για αποτελεσματικότερη συνδεσιμότητα όσο και για να φορτίζει. Και φυσικά για το σκοπό αυτό υπάρχει και μια θύρα USB ανάμεσα στο ειδικό αυτό ντουλαπάκι και τον πίνακα οργάνων.

Ο οδηγός θα μπορεί μέσω μίας έξυπνης εφαρμογής, που λέγεται media control και θα έχει ήδη κατεβάσει στο κινητό του, να ρυθμίζει το ηχοσύστημα, τις πηγές ήχου, να λαμβάνει πληροφορίες π.χ. για την κατανάλωση ή την αυτονομία όπως από ένα trip computer, να βλέπει και να συγκρίνει το στυλ οδήγησής του, να έχει δορυφορική πλοήγηση κ.λπ. Επιπρόσθετα ορισμένες λειτουργίες μπορούν να εκτελεστούν και από τους διακόπτες του τιμονιού. Έξυπνο, δε νομίζετε;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.