Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Hongqi S9 των 1.400 ίππων είναι η Ferrari της Κίνας

Newsbomb

Στην μακρινή έκθεση της Σαγκάης παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων και ένα πολύ ιδιαίτερο supercar!

Του Γιάννη Σκουφή

Οι ιταλικές επιρροές είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς σε αυτό το ομολογουμένως όμορφο supercar, το οποίο είναι όαση μέσα στο συνονθύλευμα της έκθεσης της Σαγκάης όπου παραδοσιακά οι ντόπιοι κατασκευαστές παρουσιάζουν διάφορα παράξενα και περίεργα τετράτροχα.

Όπως συνήθως συμβαίνει έτσι και εδώ τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθώς ο δημιουργός του Hongqi είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του desig: ο 70χρονος πλέονWalter De Silva που έχει σχεδιάσει πολλά γνωστά μοντέλα, από την Alfa Romeo 156 και το VW Scirocco μέχρι το Audi R8 και την εκθαμβωτική Lamborghini Egoista.

Πάντως, το S9 της Hongqi (μία από τις παλιότερες κινεζικές εταιρίες αυτοκινήτων με έτος ίδρυσης το 1958) δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε, καθώς αρχικά είχε παρουσιαστεί πριν από δύο χρόνια στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Έκτοτε η σχεδίαση του εξελίχθηκε και εδώ βλέπουμε την τελική του μορφή, την οποία οι μόλις 99 τυχεροί που θα την αποκτήσουν θα πρέπει να καταβάλουν από 1,45 εκατομμύρια δολάρια!

Όσον αφορά το σύστημα πρόωσης είναι υβριδικό και χωρίς να έχει αποκαλύψει πολλά στοιχεία και λεπτομέρειες -πέραν του ότι ο turbo V8 συνδυάζεται με τρείς ηλεκτρικούς κινητήρες- η κινεζική εταιρία λέει πως αποδίδει 1.400 ίππους. Και όλη αυτή την ισχύ χρειάζεται μόλις 1,9 δεύτερα για να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα, την ίδια στιγμή που η τελική του φτάνει τα 400 χλμ./ώρα!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα 2021: Έτσι θα γιορτάσουμε - Οι εκκλησίες, οι μετακινήσεις και τα άτομα στο πασχαλινό τραπέζι