Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πιο μακρύ αυτοκίνητο στον κόσμο επιστρέφει!

Newsbomb

H λιμουζίνα που βλέπετε στην οθόνη ίσα που χωρά στις φωτογραφίες και ήταν συνυφασμένο με το αμερικανικό όνειρο.

Του Γιάννη Σκουφή

«American Dream» είναι η ονομασία της μακριάς λιμουζίνας που είχε μετασκευάσει ο Jay Ohrberg εκφράζοντας στην κυριολεξία το αμερικανικό όνειρο. Που τα θέλει όλα μεγάλα και μακριά. Βέβαια, από εκείνη την εποχή έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, αλλά παρά ταύτα το «big is beautiful» ζει και βασιλεύει στην αγορά των ΗΠΑ.

Δικαιολογημένα αυτή η λιμουζίνα, που ξεπερνά τα 30 μέτρα(!) και που βασίστηκε σε μία Cadillac Eldorado του 1976, είχε αποσπάσει το ρεκόρ Guinness για το αυτοκίνητο με το μεγαλύτερο μήκος στον κόσμο!

Για αρκετά χρόνια ήταν παρατημένη αλλά το 2019 αγοράστηκε από το συλλέκτη Michael Dezer ο οποίος για να το μεταφέρει από τη Νέα Υόρκη στο Ορλάντο την έκοψε σε δύο μέρη.

Εκεί ξεκίνησε μια ριζική αναπαλαίωση του American Dream που κόστισε περίπου 250.000 δολάρια!

Αυτή η αναπαλαίωσε περιλάμβανε πλήρη ανακατασκευή του αμαξώματος με τις 26 ρόδες, της καμπίνας που χωρά 75 άτομα και μια γερή επισκευή των κινητήρων. Και λέμε των κινητήρων επειδή στο εμπρός και στο πίσω μέρος υπάρχει από ένας V8!

Αν και το American Dream μπορεί να κινηθεί, πρακτικά αυτό είναι πολύ δύσκολο σε δημόσιο δρόμο. Πάντως κατάφερε να μπει στο ρεκόρ Guinness και να αποτελέσει βασικό έκθεμα στο μουσείο του Dezerland Park λίγο έξω από το Ορλάντο της Φλόριντα.