Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε το Rimac Nevera να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα

Newsbomb

Αυτή τη φορά το ηλεκτρικό supercar της κροατικής Rimac μας αποκαλύπτει τα όρια του σε δημόσιο δρόμο.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Bugatti μπορεί να έχει κατασκευάσει το κορυφαίο για πολλούς hypercar στον κόσμο. Και αν η γαλλική εταιρία έχει καταφέρει να καθιερωθεί με τον W16 κινητήρα, τόσο με την Veyron όσο και με την Chiron, αυτή που είναι ήδη έτοιμη για να γράψει ιστορία με το πρώτο αξιόλογο ηλεκτρικό hypercar είναι η Rimac από την Κροατία. Στον όμιλο της οποίας ανήκει πλέον η Bugatti.

Tο hypercar αυτό είναι το Nevera των 1.914 ίππων και των 2.360 Nm χάρη στο σύστημα πρόωσης με τα τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ. Ένα για κάθε τροχό με την ενέργεια να αντλείται από μία μεγάλη μπαταρία 120 kWh. Όσο για τις επιδόσεις τα 0-100 χλμ./ώρα αποτελούν μία διαδικασία μόλις 1,97 δευτερολέπτων και τα 0-300 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε μόλις 9,3 δεύτερα. Όσο για την τελική η εταιρεία αναφέρει τα 412 χλμ./ώρα.

Φυσικά, μία τέτοια τελική μπορεί να εξακριβωθεί μόνο σε πίστα, αλλά ένας youtuber μας δείχνει την ευκολία με την οποία το Nevera καταφέρνει να ξεπεράσει τα 300 χλμ./ώρα, σε μια γερμανική Autobahn.

Μάλιστα, κατάφερε να πάει πολύ πιο γρήγορα καθώς το κοντέρ του ηλεκτρικού hypercar άγγιξε τα 348 χλμ./ώρα, ενώ τα πραγματικά ήταν 331 χλμ./ώρα που έδειξε το Racebox.

Τιμές πραγματικά εντυπωσιακές που αποδεικνύουν πως το Nevera δεν είναι απλά ένα από τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά, αλλά γενικότερα ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα που υπάρχουν στον κόσμο. Απλά, δείτε το βίντεο.