Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε τον Max Verstappen να κάνει ντόνατς με ένα Honda CR-V

Newsbomb

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 είχε το χρόνο να αφήσει το μονοθέσιο του και να ξεδώσει με ένα φτιαγμένο CR-V.

Του Γιάννη Σκουφή

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε πραγματοποιηθεί το Γκραν Πρι στο Μαϊάμι και όπως φαίνεται ο Verstappen το χάρηκε εις διπλούν. Όχι μόνο επειδή πρόσθεσε μια ακόμη νίκη και συνεχίζει να αποτελεί το φαβορί και για το φετινό τίτλο, αλλά επειδή είχε την ευκαιρία να πιλοτάρει κάτι πολύ πιο «άγριο».

Ο λόγος για ένα ειδικό πρότζεκτ μηχανικών της Honda Performance Development που για να το… διασκεδάσουν πήραν έναν twin-turbo V6 2.200 κυβικών από ένα αγωνιστικό του Indycar και τον τοποθέτησαν κάτω από το καπό ενός βαριά μετασκευασμένου CR-V. Το οποίο είναι αγνώριστο σε σχέση με την κανονική του εκδοχή που κυκλοφορεί στους δρόμους.

Η ισχύς των 800 ίππων περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου κιβωτίου της Xtrac, ενώ ο κινητήρας έχει και υβριδική υποβοήθηση που αντλεί ενέργεια όχι από κανονική μπαταρία αλλά από υπερπυκνωτές.

Προκειμένου να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πως μπορεί να μεταμορφωθεί ένα SUV από τους μηχανικούς της Honda και τι μπορεί να κάνει στα χέρια ενός από τους κορυφαίους πιλότους της F1 δείτε το βίντεο που ακολουθεί.