FUN TIME

Ζαν Πολ Μπελμοντό: H «τρελή» καταδίωξη με τον Ομάρ Σαρίφ στα στενά του Πειραιά

Ομέρ Σαρίφ - Ζαν Πολ Μπελμοντό

Ζαν Πολ Μπελμοντό και Ομάρ Σαρίφ. Οι δύο τεράστιοι ηθοποιοί παγκόσμιου κινηματογράφου, είχαν αναστατώσει τον Πειραιά στην πιο θεαματική καταδίωξη που γυρίστηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Οι δυο ηθοποιοί είχαν βρεθεί στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της ταινίας «Οι Διαρρήκτες», “Le Casse” όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος.

Οι δυο τους συμμετείχαν σε μία εντυπωσιακή κινηματογραφική σκηνή με την καταδίωξη του Ζαν Πολ Μπελμοντό από τον Ομάρ Σαρίφ στους δρόμους του Πειραιά, του Φαλήρου και των Νοτιών Προαστίων.

Δείτε την εντυπωσιακή σκήνη της καταδιώξης, στο βίντεο που ακολουθεί.

Η ταινία του Ανρί Βερνέιγ που προβλήθηκε το 1971π έτυχε σημαντική εμπορική επιτυχία, με συνολικά 4.410.120 εισιτήρια στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων 1.202.011 εισιτηρίων στο Παρίσι, όπου παρέμεινε στην κορυφή του box office για τέσσερις εβδομάδες.

Η πλοκή της ταινίας

Το 1970 θα φθάσει στη Αθήνα μια ομάδα από επαγγελματίες διαρρήκτες με επικεφαλής τον Αζάντ με σκοπό να κλέψουν μια συλλογή από πανάκριβα σμαράγδια, που ανήκει σε έναν πάμπλουτο Έλληνα έμπορο, τον κύριο Τάσκο.

Οι διαρρήκτες θα φθάσουν στην Βίλα του Έλληνα έμπορου την νύχτα και αφού αναισθητοποιήσουν τον φύλακα, θα μπούνε μέσα και με υπερσύγχρονα μηχανήματα θα ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και θα αφαιρέσουν την συλλογή σμαραγδιών. Κατά την διάρκεια της κλοπής, θα εμφανιστεί ένας περαστικός Έλληνας αστυνόμος, ο Άμπελ Ζαχαρίας ο οποίος Θα δει το αμάξι των διαρρηκτών παρκαρισμένο έξω από την βίλα του Τάσκο και θα το θεωρήσει ύποπτο.

Ο Αζάντ θα αντιληφθεί τον Έλληνα αστυνόμο και θα πάει στο αυτοκίνητο προσποιούμενος ότι υπέστη μηχανική βλάβη και ότι είχε πάει να καλέσει για βοήθεια. Ο αστυνόμος Ζαχαρία θα προσποιηθεί ότι τον πίστεψε και θα τους αφήσει να ολοκληρώσουν την κλοπή των σμαραγδιών.

Τελικά ο αστυνόμος Ζαχαρίας θα αποδειχθεί ότι είναι διεφθαρμένος και ότι θέλει τα σμαράγδια για τον εαυτό του και δεν τον πολυενδιαφέρει να συλλάβει τους διαρρήκτες. Ένα κυνηγητό σαν την γάτα με το ποντίκι θα αρχίσει, και ο Αζάντ θα ξεγλιστράει συνεχώς από την πίεση που θα δέχεται από τον Ζαχαρία για να του παραδώσει τα κλεμμένα σμαράγδια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα του μεγάλου συνθέτη - Την Πέμπτη η κηδεία

Τρίτη δόση εμβολίου: Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιες ομάδες του πληθυσμού αφορά

Κηδεία Mad Clip: Θλίψη, σπινιαρίσματα και εκατοντάδες θαυμαστές στο τελευταίο «αντίο» στον τράπερ