GOSSIP

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Ο απολογισμός, ο κορονοϊός και οι βλέψεις για την TV

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Ο απολογισμός, ο κορονοϊός και οι βλέψεις για την TV

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης κάνει απολογισμό για τις μέχρι τώρα επαγγελματικές επιλογές του και μιλάει για όσα θα απέρριπτε αλλά και όσα θα δεχόταν στην ελληνική τηλεόραση. 

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για την παράσταση που πρωταγωνιστεί, για το τι ετοιμάζει θεατρικά τον επόμενο χειμώνα και κάνει απολογισμό των επαγγελματικών επιλογών του.

Από τις μέχρι σήμερα δουλειές σας ποιες ξεχωρίζετε και για ποιον λόγο;

«Θα αναφέρω τρεις σταθμούς. «Αμλετ Β'», «Caveman» και «Matilda». Μέσα από αυτά τα τρία έργα «γυμνάστηκα» πάρα πολύ για να αρχίσω να ολοκληρώνω τη στάση μου απέναντι στη δουλειά και να ισχυροποιώ τον εαυτό μου ώστε να γίνομαι καλύτερος για το μέλλον. Αυτά θεωρώ πως είναι τα καλύτερα που έχω κάνει».

Τηλεοπτικά;

«Δεν μπορώ να μη μνημονεύσω τους «Φρουρούς της Αχαΐας», τον «Κίτρινο φάκελο», τις «Βαρβαρότητες» και βέβαια έπειτα από τόσα χρόνια ο μεγάλος σταθμός δεν είναι άλλος από τη «Μουρμούρα». Μπήκα 50 και είμαι 58».

Κινηματογραφικά ξεχωρίζετε κάτι;

«Η τελευταία που λάτρεψα και μίσησα ταυτόχρονα τον χαρακτήρα που υποδυόμουν ήταν η «Νήσος»».

Τι ετοιμάζετε θεατρικά για τον επόμενο χειμώνα;

«Θα κάνουμε την «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά, ένα εξαιρετικό αστυνομικό θρίλερ με πολύ χιούμορ. Εξι χαρακτήρες υποδύονται κάτι άλλο από αυτό που υποδύονται στην πραγματικότητα. Δηλαδή οι θεατές θα δουν θέατρο μέσα στο θέατρο. Πολύ δυνατό έργο, με γέλιο, συγκίνηση και σασπένς, όπου η απάντηση δίνεται κυριολεκτικά στο τέλος. Σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζουλιας και -κορονοϊού επιτρέποντος- θα κάνουμε πρεμιέρα στα μέσα Οκτωβρίου. Μαζί με τον Λεωνίδα Κακούρη, την Εφη Μουρίκη, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και τη Μαρία Αντουλινάκη».

Ένα ενδεχόμενο δεύτερο Lockdown λόγω κορονοϊου θα δώσει τη χαριστική βολή στην τέχνη;

«Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Δεν αντέχει η οικονομία της χώρας. Αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αν φτάσουμε στο απροχώρητο, θα συμβεί. Η προσωπική ευθύνη πρέπει να είναι ευαγγέλιο στα χέρια μας».

Στη μυθοπλασία πώς βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα;

«Προς το καλύτερο. Γίνονται και θα γίνουν αρκετές καλές σειρές. Δεν κυνηγά κανείς την προχειρότητα πια και όλοι προετοιμάζονται σωστά. Είναι ευχάριστο γιατί βλέπουμε και καινούργια πρόσωπα στον χώρο. Βλέπουμε πολλούς και πολλές ηθοποιούς να δοκιμάζονται στην τηλεπαρουσίαση».

Εσάς σας έγινε ποτέ κάποια πρόταση;

«Μου έχει γίνει παλαιότερα, αλλά δεν ήταν κάτι που με ενδιέφερε. Μην πω μεγάλη κουβέντα, αλλά προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει κάτι ανάλογο. Αν όμως έρθει κάτι ενδιαφέρον, θα το σκεφτώ».

Τι θα ήταν αυτό;

«Κάτι με γνώσεις...»

Ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων για παράδειγμα;

«Ναι, κάτι τέτοιο. Πρωινή εκπομπή δεν θα παρουσίαζα ποτέ. Δεν είναι το αντικείμενο μου. Υπάρχουν άλλοι που ξέρουν πολύ καλύτερα να το κάνουν. Και το κάνουν εδώ και πολλά χρόνια. Και μπράβο τους. Δεν είναι το στοιχείο μου. Ένα παιχνίδι γνώσεων ίσως και νατο τολμούσα».

Τι είναι αυτό που όταν το πετυχαίνετε στο ζάπινγκ αλλάζετε αμέσως κανάλι;

«Τους παρουσιαστές των πολιτικών συζητήσεων που γίνονται πιο κωμικοί από εμάς τους κωμικούς. Έχουν αποκτήσει έναν «αέρα» και το βαριέμαι όλο αυτό. Αντίθετα, όταν βλέπω μια εμπεριστατωμένη πολιτική συζήτηση με έναν σοβαρό παρουσιαστή, που ξέρει να την καθοδηγεί, κάθομαι και την παρακολουθώ», αναφέρει στο Tv Έθνος, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.·

Ροή Ειδήσεων