ΓΥΝΑΙΚΑ

Με ποια αρώματα μπορείς να διώξεις τα κουνούπια από πάνω σου;

Με ποια αρώματα μπορείς να διώξεις τα κουνούπια από πάνω σου;

Ρίξε μια ματιά παρακάτω και όλο και κάποιο άρωμα θα «ταιριάξει» πάνω σου, ώστε να διώχνει μακριά αυτούς τους ενοχλητικούς, καλοκαιρινούς επισκέπτες.

Είναι η εποχή που απολαμβάνουμε περισσότερο κάθε χρόνο και που περιμένουμε με ανυπομονησία να έρθει κάθε φορά. Το καλοκαίρι, όμως, εκτός από όλα τα θετικά στοιχεία, έχει και ένα αρνητικό: τα κουνούπια. Σου μιλώ εκ πείρας. Είμαι παθούσα. Δεν υπάρχει καλοκαίρι, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, που να μην έχω καταλήξει να είμαι πουά σε όλο μου το σώμα λόγω των τσιμπημάτων τους. Έχει κάτι το αίμα μου; Τους αρέσει η μυρωδιά που εκπέμπω; Δεν ξέρω και ποτέ δεν κατάλαβα.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι όσο κι αν θέλω να φοράω τα shorts μου στις καλοκαιρινές, βραδινές βόλτες, τελικά καταλήγω με παντελόνες, για να καλύπτω τα πόδια μου και εννοείται νωρίτερα έχω ψεκάσει με ειδικό αντικουνουπικό σπρέι όλο μου το σώμα. Και πάλι δε βρίσκω απόλυτη ησυχία. Ή μάλλον μέχρι πριν λίγες μέρες δεν έβρισκα, όταν ανακάλυψα ότι μπορώ να αλείφω το σώμα μου με μερικά έλαια και αρώματα, που τα κουνούπια ούτε που θέλουν να πλησιάσουν. Δεν το ήξερα! Στην αρχή δεν το πίστεψα, όμως ψάχνοντας και δοκιμάζοντας ανακάλυψα ότι κάνουν δουλίτσα και ίσως να μπορέσω αυτό το καλοκαίρι να ζήσω πιο ανέμελα τα βράδια μου και χωρίς να είμαι σημαδεμένη σε όλο μου το κορμί. Σκέψου τώρα, πόσο άσχημο δείχνει το κορμί μας να έχει παντού τσιμπήματα από κουνούπια και πόσο μεγάλη είναι η φαγούρα κάθε φορά!

Αν κι εσύ βιώνεις μια παρόμοια κατάσταση κάθε καλοκαίρι και θέλεις να απωθήσεις από πάνω σου τα κουνούπια, ρίξε μια ματιά παρακάτω και όλο και κάποιο άρωμα θα «ταιριάξει» πάνω σου, ώστε να διώχνει μακριά αυτούς τους ενοχλητικούς, καλοκαιρινούς επισκέπτες.

Έλαιο λεβάντας: Σύμφωνα με έρευνες, η λιναλοόλη, ένα συστατικό που βρίσκεται στη λεβάντα, απωθεί κατά 88% κουνούπια και έντομα. Μπορείς, λοιπόν, να ρίξεις μερικές σταγόνες ελαίου στον λαιμό σου, στα ρούχα σου ή σε όποιο άλλο σημείο του σώματος θέλεις.

Έλαιο μέντας: Σύμφωνα με έρευνα του 2011, το έλαιο μέντας προσφέρει 100% προστασία από τσίμπημα κουνουπιού για 150 λεπτά της ώρας. Για ένα δίωρο περίπου μπορείς να είσαι πλήρως προστατευμένη. Μετά, απλά επαναλαμβάνεις την επάλειψη.

Citronella: Θα έχεις δει πολλά κεριά με citronella, τα οποία χρησιμοποιούνται για την απώθηση κουνουπιών. Υπάρχει, όμως, και λάδι citronella, το οποίο μπορείς να απλώσεις τοπικά στο δέρμα σου. Και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, δοκίμασέ το για πρώτη φορά σε ένα μικρό σημείο του δέρματος, για να αποφύγεις ερεθισμούς.

Lime: Αν αγαπάς τα εσπεριδοειδή, το lime είναι μια τέλεια, απωθητική λύση για τα κουνούπια. Κόψε στη μέση το φρούτο, κάρφωσε στο εσωτερικό του δύο-τρία γαρύφαλλα και άσε το δίπλα σου, εκεί όπου κάθεσαι. Τα κουνούπια θα απομακρυνθούν αμέσως από κοντά σου.