ΓΥΝΑΙΚΑ

Υγρό σαπούνι - Τι άλλο καθαρίζει εκτός από τα πιάτα

Υγρό σαπούνι - Τι άλλο καθαρίζει εκτός από τα πιάτα
Photo by Micheile Henderson on Unsplash

Αξιοποιήστε το υγρό σαπούνι πιάτων και...αλλιώς.

Είναι προφανές ότι το υγρό σαπούνι πιάτων προορίζεται για να πλένουμε τα πιάτα. Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς.

Είτε θέλετε να ξεφορτωθείτε έναν δύσκολο λεκέ στο χαλί σας, είτε να καθαρίσετε αρκετές επιφάνειες στο σπίτι, το υγρό σαπούνι πιάτων θα γίνει το Νο1 αγαπημένο σας καθαριστικό.

Δεν μας πιστεύετε; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω. Κάποιοι τρόποι θα σας εντυπωσιάσουν κάποιοι άλλοι ίσως όχι γιατί μπορεί ήδη να τους γνωρίζετε και να τους εφαρμόζετε.

  1. Βάλτε 1-2 σταγόνες στα ρούχα και αφήστε το να ενεργήσει για περίπου μισή ώρα. Έπειτα πλύντε κανονικά το ρούχο σας στο πλυντήριο.
  2. Εξοντώστε τους ψύλλους. Χρησιμοποιήστε λίγο σαπούνι με άρωμα λεμόνι όταν πλένετε τον σκύλο σας. Θα αποδειχθεί καλύτερο από οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα.
  3. Φτιάξτε τη δική σας παγοκύστη για μικροτραυματισμούς. Βάλτε νερό και σαπούνι σε ένα σακουλάκι με ζιπ και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Το σαπούνι ποτέ δεν παγώνει τελείως, έτσι θα έχετε τη δική σας παγοκύστη ανά πάσα ώρα και στιγμή.
  4. Κάντε τα κοσμήματά σας να γυαλίζουν. Δεν υπάρχει καλύτερο γυαλιστικό για τα χρυσά και τα ασημικά σας από το το υγρό σαπούνι πιάτων.
  5. Φτιάξτε παγίδες για τα μυγάκια στο σπίτι. Βάλτε μυρωδάτο σαπούνι σε ένα μπολ με νερό. Καλύψτε το με ζελατίνα τροφίμων και κάντε τρύπες. Τα μυγάκια θα μπουν μέσα αλλά δεν θα μπορούν να βγουν έξω.
  6. Αφαιρέστε τους λεκέδες από τα υφάσματα του καναπέ και τις ταπετσαρίες.
  7. Αφαιρέστε τους κόκκινους λεκέδες από κρασί που έχει το χαλί σας.
  8. Γυαλίστε τα τζάμια και τους καθρέφτες του σπιτιού και του αυτοκινήτου σας. Βάλτε λίγες σταγόνες σαπούνι σε ένα μαλακό πανί και καθαρίστε τους καθρέφτες και τα τζάμια μέχρι να εξαφανιστεί το σαπούνι.
  9. Πλύντε τα έπιπλα κήπου με υγρό σαπούνι. Διαλύστε μερικές σταγόνες σε χλιαρό νερό. Καθαρίστε τα και έπειτα σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανί.
  10. Φτιάξτε υγρό για σαπουνόφουσκες: Τα παιδιά θα το λατρέψουν.