ΓΥΝΑΙΚΑ

Η Prada Holding επενδύει στο πρώην σιδηροδρομικό ναυπηγείο του Μιλάνου

Η Prada Holding επενδύει στο πρώην σιδηροδρομικό ναυπηγείο του Μιλάνου

Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει ένας διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή του γενικού σχεδίου για το έργο.

Η Prada Holding συνεργάστηκε με τις εταιρείες ακινήτων Covivio και Coima SGR ώστε να αποκτήσει το πρώην σιδηροδρομικό ναυπηγείο Scalo Porta Romana στο Μιλάνο.

Συγκεκριμένα, την δημόσια πρόσκληση υποβολής προσφορών κέρδισε το Ταμείο "Porta Romana" το οποίο διαχειρίζεται η Coima με προσφορά 180 εκατομμύρια ευρώ. Η έκταση 50 περίπου στρεμμάτων βρίσκεται δίπλα στο Fondazione Prada και θα περιέχει καταλύματα για τους αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών του 2026 που θα διεξαχθούν στο Μιλάνο. Μετά τους αγώνες, το χωριό θα μετατραπεί εκ νέου σε δομές κοινωνικής στέγασης και καταλύματα για φοιτητές.

Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει ένας διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή του γενικού σχεδίου για το έργο. Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η Coima θα αναπτύξει τις οικιστικές δομές και το Ολυμπιακό Χωριό, ενώ η Covivio θα κατασκευάσει γραφεία και υπηρεσίες. Η όλη πρωτοβουλία επαναπρογραμματισμού αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας που υπογράφηκε το 2017 από την Περιφέρεια της Λομβαρδίας και τον Δήμο του Μιλάνου με την FS Italiane, η οποία δεσμεύτηκε να επαναπροσδιορίσει επτά εγκαταλελειμμένα σιδηροδρομικά ναυπηγεία στην πόλη μέσω φιλικών προς το περιβάλλον και κοινωνικά χρήσιμων έργων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: «Κλείδωσαν» τα F-35 για την Ελλάδα - Τουλάχιστον 18 μαχητικά ζητά η Αθήνα