ΓΥΝΑΙΚΑ

Ο καρχαρίας του Jaws έχει όνομα και σε λίγους μήνες θα βρίσκεται σε μουσείο

Ο καρχαρίας του Jaws έχει όνομα και σε λίγους μήνες θα βρίσκεται σε μουσείο

Σίγουρα θέλουμε να πάμε σε αυτό το μουσείο.

Θυμάσαι όταν το 1975 κυκλοφόρησε στη μεγάλη οθόνη η ταινία Jaws; Το πιο πιθανό είναι ότι μόλις την είδες, τα μπάνια στη θάλασσα να μετατράπηκαν σε ένα πολύ δύσκολο task. Ο κόσμος τότε δεν είχε συνηθίσει να βλέπει ταινίες με καρχαρίες να επιτίθενται σε ανθρώπους, κάτι που από εκείνη τη χρονιά και μετά έγινε λίγο must. Γιατί αναμενόμενα η επιτυχία της πρώτης παραγωγής και όλοι οι θεατές που βρέθηκαν στις αίθουσες των κινηματογράφων έδωσαν σε πολλούς δημιουργούς την έμπνευση να φτιάξουν αρκετές ταινίες σε αυτό το κλίμα.

Στο Jaws, πάντως, χρησιμοποιήθηκε ένας μηχανικός καρχαρίας που αποτέλεσε τον πρωταγωνιστή των ταινιών, στον οποίο, μάλιστα, είχαν δώσει και το ψευδώνυμο «Bruce». Εκείνος δεν έσπειρε τον τρόμο μόνο εντός οθόνης, αλλά φρόντισε να κρατήσει συντροφιά στις μνήμες του κάθε θεατή που μετά το σινεμά είχε την ιδέα να επισκεφτεί κάποια παραλία.

Ο Bruce, λοιπόν, τώρα, αποκαταστάθηκε και θα βρίσκεται στο Academy Museum of Motion Pictures που θα ανοίξει τις πόρτες του σε λίγους μήνες στο Los Angeles.

Ο Greg Nicotero, διάσημος για τα ειδικά εφέ στο The Walking Dead, είναι υπεύθυνος για αυτό το rebuilding και έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram:

«Πολύ περήφανος που βλέπουμε την αποκατάσταση του τελευταίου original casting του καρχαρία από τα Σαγόνια του Καρχαρία να λαμβάνει χώρα στο Motion Picture Academy Museum που θα ανοίξει σύντομα. Πραγματικά ήταν μία μοναδική εμπειρία για εμένα και δεν μπορούσα να είμαι πιο περήφανος ξέροντας ότι για τα χρόνια που θα έρθουν οι άνθρωποι θα μπορούν να θαυμάζουν αυτό το υπέροχο δημιούργημα και αποδίδουν φόρο τιμής σε κάθε τεχνικό που δούλεψε πάνω σε αυτήν την ταινία»