ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς να μείνετε fit και υγιής χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

Πώς να μείνετε fit και υγιής χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία
Συμβουλές για το πώς να εξοικονομήσετε μερικά χρήματα από τα ψώνια τροφίμων, μέχρι τη συνδρομή στο γυμναστήριο
pixabay

Πολλοί λένε ότι το να ζεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής, είναι σαν να κάνεις μια δεύτερη φουλ-ταιμ δουλειά. Με τη διαφορά ότι αντί να πληρώνεσαι, ξοδεύεις εσύ μια περιουσία...

Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να ζείτε πέρα των δυνατοτήτων σας για να παραμείνετε υγιής και fit.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να εξοικονομήσετε μερικά χρήματα από τα ψώνια τροφίμων, μέχρι τη συνδρομή στο γυμναστήριο.

  1. Σταματήσετε να αγοράζετε μόνο βιολογικά προϊόντα

Εάν αγοράζετε αποκλειστικά βιολογικά φρούτα και λαχανικά, τότε ο λογαριασμός που πληρώνετε θα είναι σίγουρα υψηλός. Ωστόσο, ισχύει το εξής: παρόλο που τα οργανικά προϊόντα καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση συνθετικών φυτοφαρμάκων, δεν μεγαλώνουν όλα τα συμβατικά φρούτα και λαχανικά μέσα στα χημικά.

Στη λίστα Dirty Dozen της Ομάδας Εργασίας Περιβάλλοντος (EWG) καταγράφονται τα πιο επικίνδυνα προϊόντα που καλλιεργούνται με τα υψηλότερα ποσοστά χημικών, τα οποία καλό είναι να αποφεύγετε. Υπάρχει, όμως, αντίστοιχη λίστα με τα καθαρά φρούτα, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε στη συμβατική αγορά.

  1. Ακυρώστε την ακριβή συνδρομή στο γυμναστήριο

Οι ενήλικες που γυμνάζονται για τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, ξοδεύουν τουλάχιστον 2.200 ευρώ το χρόνο λιγότερα σε ιατρικά έξοδα σε σύγκριση με εκείνους που κάνουν καθιστική ζωή, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιάς. Ενώ αυτό ακούγεται υπέροχο, μπορεί να σημαίνει πολλά έξοδα για το πορτοφόλι σας, εάν πληρώνετε παχυλή συνδρομή σε κάποιο γυμναστήριο.

Για να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να ακυρώσετε το γυμναστήριο και να αρχίζετε να γυμνάζεστε έξω. Όχι μόνο αυτό είναι δωρεάν, αλλά έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα αισθήματα έντασης, θυμού και κατάθλιψης.

  1. Ελέγξτε τις επιλογές για πληρωμή με το μάθημα

Εάν δεν θέλετε να καταργήσετε τελείως το γυμναστήριο, μπορείτε να βρείτε κάτι εναλλακτικό που να προσφέρει δυνατότητα πληρωμής με το μάθημα, ή να δίνετε κάποιο ποσό ανάλογα με τη συχνότητα που πάτε, εάν δεν σκοπεύετε να πηγαίνετε πολύ συχνά.

Επιπλέον, μπορείτε να κοιτάξετε αν ο δήμος ή η κοινότητα όπου μένετε διαθέτουν γυμναστήριο ή προσφέρουν κάποια φτηνότερα μαθήματα.

  1. Προλάβετε πιθανά προβλήματα υγείας

Το κόστος ενός μηνιαίου πακέτου ασφάλειας ζωής μπορεί να μοιάζει πολύ υψηλό αρχικά, ωστόσο μπορεί να βοηθήσει στο να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα.

Η ασφάλεια ζωής μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων από μια απροσδόκητη ασθένεια ή τραυματισμό στο μέλλον. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, λένε και ισχύει απόλυτα. Μπορείτε να κάνετε μια έρευνα σε πακέτα ασφάλειας ζωής που προσφέρουν ασφαλιστικές, προκειμένου να μάθετε τι περιλαμβάνουν.

  1. Κάντε γιόγκα αντί για μασάζ

Μία ώρα μασάζ σίγουρα βοηθάει να χαλαρώσετε, αλλά το ίδιο, και πιο οικονομικά μπορεί να κάνει και η γιόγκα. Η γιόγκα βοηθάει το σώμα να ανταποκριθεί καλύτερα στο στρες και μπορεί να βελτιώσει ακόμα και αισθήματα άγχους και κατάθλιψης. Μπορείτε είτε να παρακολουθήσετε κάποιο μάθημα, ή να κάνετε μόνοι σας εντελώς δωρεάν.

  1. Φάτε ένα ολόκληρο φρούτο αντί για φρεσκοστυμμένο χυμό

Ένας πράσινος φρεσκοστυμμένος χυμός μπορεί να σας κάνει να νιώθετε υγιείς, αλλά αυτοί οι χυμοί φρούτων και λαχανικών δεν είναι όσο υγιεινοί όσο νομίζετε.

Οι χυμοί δεν παράγουν τις ίνες που βρίσκονται σε ολόκληρα φρούτα και λαχανικά, οπότε παίρνετε βασικά μια συμπυκνωμένη δόση (πολύ ακριβής) ζάχαρης, εξηγεί η διατροφολόγος Sarah Pflugradt. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας. Η πιο έξυπνη και πιο φθηνή επιλογή είναι να φάτε ολόκληρα φρούτα και λαχανικά αντί χυμών. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα λάβετε όλες τις ίνες και τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά.