MEN'S GUIDE

Ο «αιώνιος πόλεμος» - Γυναίκες vs. Άνδρες: Ξέχνα όσα ήξερες για το «ασθενές φύλο»

Ο «αιώνιος πόλεμος» - Γυναίκες vs. Άνδρες: Ξέχνα όσα ήξερες για το «ασθενές φύλο»

Μια νέα έρευνα Αμερικανών και Βρετανών επιστημόνων, η οποία δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα υποστηρίζει πως οι άνδρες στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουν πολύ περισσότερες διακρίσεις σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Η επιστημονική ανάλυση που εκπονήθηκε από επιστήμονες του αμερικανικού Πανεπιστημίου του Μισούρι – Κολούμπια και το βρετανικού Πανεπιστημίου του Έσσεξ, βασίζεται σε νέες μεθόδους για την αξιολόγηση των διακρίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Yahoo Finance, η έρευνα λαμβάνει υπ’ όψιν της τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες, το προσδόκιμο ζωής και την ικανοποίηση των ανθρώπων για το βίο που διάγουν.

Οι επιστήμονες, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι σε τουλάχιστον 19 χώρες επί συνόλου 134, οι άνδρες βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα σε σύγκριση με τις γυναίκες!

Οι ερευνητές βαθμολόγησαν τις χώρες αυτές με γνώμονα το Βασικό Δείκτη Ανισότητας Φύλου (Basic Index of Gender Inequality – BIGI) και ανακάλυψαν πως οι διακρίσεις των ανδρών έναντι των γυναικών είναι πλέον χειρότερες σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία.

Αντίθετα, οι γυναίκες βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα σε σύγκριση με τους άνδρες σε επίπεδο διακρίσεων, σε χώρες όπως η Ιταλία, η Κίνα και το Ισραήλ.

«Ο δείκτης BIGI παρέχει έναν απλούστερο τρόπο για την καταπολέμηση της ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλο και εστιάζει στις εκφάνσεις της ζωής που σχετίζονται άμεσα με όλους τους ανθρώπους», εξηγεί ο επικεφαλής καθηγητής της έρευνας, δρ. Γκάισμπερτ Στετ.

«Καμία υπάρχουσα μονάδα μέτρησης της ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα δεν καλύπτει πλήρως τις δυσκολίες που δυσανάλογα βιώνουν οι άνδρες σε πολλές χώρες κι έτσι δεν καλύπτουν πλήρως το μέγεθος βάσει του οποίου οποιαδήποτε χώρα προάγει την ευημερία όλων των πολιτών της», προσθέτει.

«Ο δείκτης BIGI, όταν χρησιμοποιείται από κοινού με άλλους υπάρχοντες δείκτες, παρέχει επιπρόσθετες και διαφορετικές πληροφορίες, με σκοπό να παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση της ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα. Αυτό, εξάλλου, κάνει πιο εύκολη τη στα νομοθετικά όργανα ενός κράτους, ώστε να εισηγούνται αλλαγές με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες», καταλήγει ο δρ. Στετ.