ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Live Eurovision 2020: Δείτε ζωντανά τον μεγάλο τελικό (vid)

Live Eurovision 2020: Δείτε ζωντανά τον μεγάλο τελικό (vid)

Το «Eurovision: Europe Shine A Light» θα μας ταξιδέψει στην 65χρονη ιστορία του διαγωνισμού.

Όλα είναι έτοιμα για το δίωρο σόου της Eurovision που φέρει την ονομασία «Europe Shine A Light» και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 το Σάββατο 16 Μαΐου στις 10 το βράδυ σε σχολιασμό της Μαρίας Κοζάκου.

Με παλιές και νέες συμμετοχές, αλλά χωρίς διαγωνιστικό μέρος η Ευρώπη ενώνεται απόψε στον ρυθμό της Eurovision, μέσα από την εκπομπή "Europe Shine a Light" η οποία θα προβληθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 και το Web Tv της ΕΡΤ στις 22:00.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Stefania με το SUPERG!RL.

Δείτε εδώ live το διαγωνισμό:

Οι Ολλανδοί παρουσιαστές της φετινής Eurovision, Chantal Janzen, Edsilia Rombley και Jan Smit από το Studio 21 θα παρουσιάσουν 41 video clips, θα μεταδώσουν μηνύματα ελπίδας και θα αναζητήσουν παλιούς σταρ του διαγωνισμού.

Το «Eurovision: Europe Shine A Light» θα μας ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην 65χρονη ιστορία του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, με εκπλήξεις, ζωντανές συνδέσεις και μαγνητοσκοπημένα μηνύματα θρύλων του μουσικού θεσμού.

Όσον αφορά στην ψηφοφορία, αν και φέτος δεν θα γίνει με την παραδοσιακή διαδικασία - αφού δεν θα υπάρξει διαγωνιστικό μέρος - η ΕΡΤ δίνει τη δυνατότητα να διαλέξει κανείς τα τρία αγαπημένα του τραγούδια στην ιστοσελίδα της έως την Κυριακή, 17 Μαΐου στις 23:59.

Β' ημιτελικός

Η Στεφανία Λυμπερακάκη με το τραγούδι Supergirl άνοιξε το Β' ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος φέτος παρουσιάστηκε διαδικτυακά και χωρίς βαθμολογία, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το βράδυ της Πέμπτης, είδαμε τις χώρες που θα λάμβαναν μέρος στον 2ο ημιτελικό, μαζί με τις υπόλοιπες 3 χώρες από τις Big 5, δηλαδή τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κάθε συμμετοχή στη Eurovision παρουσιάστηκε με τη σειρά που κληρώθηκε, σαν να διαγωνιζόταν κανονικά για το εισιτήριο στον μεγάλο τελικό. Η βραδιά δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα. Ωστόσο, παρακολουθήσαμε πώς οι καλλιτέχνες ζουν στην καθημερινότητά τους, πού μένουν, με μια περιήγηση στο σπίτι τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρία Κοζάκου θα κάνει τη μετάδοση από τη μακρινή Εσθονία, στην οποία έχει εγκλωβιστεί τους τελευταίους δύο μήνες λόγω κορονοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Λουτράκι: Αυτοί είναι οι 4 φίλοι που βρήκαν φρικτό θάνατο ενώ έψαχναν για λίρες

Σχετικές ειδήσεις