ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημήτρης Λιγνάδης: Την οριστική του διαγραφή από το ΣΕΗ προτείνει το διοικητικό συμβούλιο

Δημήτρης Λιγνάδης: Την οριστική του διαγραφή από το ΣΕΗ προτείνει το διοικητικό συμβούλιο
INTIME

Πρόταση για οριστική διαγραφή του Δημήτρη Λιγνάδη από το σωματείο των ηθοποιών κατέθεσε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΗ.

Στην ανακοίνωσή του το ΣΕΗ επικαλείται τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Λιγνάδη στο απολογητικό του υπόμνημα με το οποίο, όπως αναφέρεται, «καταφέρεται εναντίον του Σωματείου αυτού καθαυτού, αλλά εν τέλει και του κάθε ενός μέλους του ξεχωριστά».

«Είμαστε βέβαιοι πως η επίθεση στο - ιδρυθέν το 1917 - Σωματείο μας έχει σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από την ουσία αυτής της υπόθεσης και του γενικότερου ζητήματος και δεν θα πέσουμε στην παγίδα να υπερασπιστούμε το αυτονόητο: την αναγκαιότητα των συλλογικών οργάνων και αγώνων για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που ως κλάδο μας απασχολεί, όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και τόσα χρόνια» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Απαντώντας, δε, στον υπερασπιστικό ισχυρισμό του Δημήτρη Λιγνάδη περί «σκευωρίας» από δικηγόρους του ΣΕΗ, το σωματείο διευκρινίζει ότι «διαθέτει μία και μόνη νομική σύμβουλο, που παρείχε και παρέχει νομικές συμβουλές και υπηρεσίες στο σωματείο για ζητήματα που αφορούν σε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συλλογικές εργατικές διαφορές, εργατικές μεταξύ μελών μας και εργοδοτών, καθώς και για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του σωματείου, με βάση το καταστατικό και το νόμο».

Κατόπιν όλων αυτών στη συνεδρίαση της Παρασκευής το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ αποφάσισε:

- την προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης σε χώρο που θα οριστεί άμεσα (λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα) την Κυριακή, 21/3/2021 (θα ακολουθήσει επόμενη σχετική ανακοίνωση)

- πέρα από τη διαπιστωμένη και πάντως αδιαμφισβήτητη αντισωματειακή, αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική δράση του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, όπως αυτή εκφράστηκε ρητά και μέσα από τους συκοφαντικούς, απαξιωτικούς και ατιμωτικούς για το Σωματείο μας ισχυρισμούς του στο απολογητικό υπόμνημά του, και πρωτευόντως λόγω των επαρκών ενδείξεων που προκύπτουν από την προφυλάκισή του για βαρύτατα αδικήματα, τα οποία αντιβαίνουν στο κοινό αίσθημα ανθρωπισμού και δικαίου (άρθρο 8 παράγραφος 5 του καταστατικού), μετά από ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ προτείνει την οριστική διαγραφή του μέλους μας Δημήτρη Λιγνάδη στην αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στις 21/3/2021 (ή όποτε αυτή γίνει λόγω τυχόν αναβολής της).

«Ούτε δικαστές είμαστε για να έχουμε συνηθίσει την φρίκη όσων καταγγέλονται, ούτε δημοσιογράφοι για να ακολουθούμε επικοινωνιακές τακτικές, ούτε αλάνθαστοι, αλλά δηλώνουμε ότι μέσα από τα λάθη μας είμαστε πρόθυμοι να μάθουμε. Μιλάμε αυθόρμητα, ανοιχτά και πάντα με πολιτική σκέψη, εκπροσωπώντας μόνο τον κλάδο μας, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις. Είμαστε θυμωμένοι γιατί μας αδικούν, μας εμπαίζουν, μας θίγουν, γιατί οι πληγές μας είναι πολλές, βαθιές, αγιάτρευτες, παλιότερες και νωπές, και η ευαισθησία μας βάλλεται πανταχόθεν. Η υποκριτική είναι η τέχνη μας, η υποκρισία ανήκει σε άλλους» σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση του ΣΕΗ το οποίο τονίζει ότι:

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το καλό, την ηθική τάξη, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια του λειτουργήματός μας, τα αναφαίρετα εργασιακά δικαιώματά μας, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια νοσηρά φαινόμενα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θέμης Αδαμαντίδης: Αυτός είναι ο τραγουδιστής που συνελήφθη σε παράνομο καζίνο στην Κυψέλη