ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο ανοίγει τις πόρτες του

49ο Φεστιβάλ Βιβλίου Ζάππειο
Με επίσημο αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (φωτ. αρχείου)
Intime

Η μεγάλη γιορτή βιβλίου επιστρέφει στο Ζάππειο από τις 3 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο επιστρέφει στην 49η διοργάνωσή του από τις 3 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021. Ο δημοφιλής θεσμός που για δεκαετίες τιμά τη διαχρονική αξία του βιβλίου και γίνεται σημείο συνάντησης για κάθε βιβλιόφιλο, φέτος έχει ως κεντρικό αφιέρωμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με πολλές συναφείς υποενότητες.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, και σε συνεργασία με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, θα υπάρχουν διαδραστικές συζητήσεις, ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και άλλα δρώμενα, ώστε με φόντο τα χιλιάδες βιβλία, οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα πολυποίκιλο πολιτιστικό Φεστιβάλ.

Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2021 κοσμεί έργο του Έλληνα ζωγράφου, Χρήστου Αντωναρόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια του 49ου Φεστιβάλ βιβλίου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων - Ζάππειο Μέγαρο, καθώς και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.). Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.