ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανασκόπηση 2021: Τα 21 φαινόμενα της pop culture που «σημάδεψαν» τη χρονιά που φεύγει

Τα 21 φαινόμενα της pop culture που «σημάδεψαν» τη χρονιά που φεύγει
Τα 21 φαινόμενα της pop culture που «σημάδεψαν» τη χρονιά που φεύγει

Ανασκόπηση 2021: Δείτε ποιες (ευχάριστες ή δυσάρεστες) στιγμές της ποπ κουλτούρας του 2021, σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει.

Αν το 2020 έμοιαζε με παραλήρημα του χειρότερου εφιάλτη, το 2021 ήταν σαν μια βόλτα με roller coaster που δεν είχε σταματημό.

Λίγο πριν μπει και αυτή η χρονιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, θυμόμαστε 21 στιγμές της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας που άφησαν, για διαφορετικούς λόγους, το δικό τους αποτύπωμα το 2021.

Η λίστα μας περιλαμβάνει γεγονότα και φαινόμενα τόσο από τον χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, όσο και στιγμές από τον κόσμο της showbiz.

Friends reunion
Τα Φιλαράκια και πάλι μαζί! Στιγμιότυπο από το reunion των Friends στο αυθεντικό πλατό των γυρισμάτων της σειράς στο Λος ΆντζελεςAP

Aπό το ιστορικό reunion της πιο αγαπημένης τηλεοπτικής παρέας των Friends, που επιτέλους συνέβη έστω και με έναν χρόνο καθυστέρηση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μέχρι την επιστροφή ακόμα μιας αγαπημένης παρέας και δη γυναικείου φύλου, αυτής του νέου Sex and the City υπό τον τίτλο «And Just Like That», η νοσταλγία και η συγκίνηση των θεατών χτύπησε... κόκκινο.

And Just Like that
H Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Σίνθια Νίξον και η Κριστίν Ντέιβις, σε σκηνές του νέου Sex And the City με τίτλο «And Just Like that»AP

Από την άλλη πλευρά είχαμε και επίπονους – ή μήπως όχι; - αποχαιρετισμούς. Ζήσαμε την (πέρα του δέοντος δακρύβρεχτη) έξοδο του Ντάνιελ Κρεγκ από το σύμπαν του Τζέιμς Μποντ, στο «κύκνειο άσμα» του No Time to Die, αλλά και ένα μεγάλο τηλεοπτικό φινάλε… Μετά από τέσσερα χρόνια και πέντε σεζόν, η περιβόητη συμμορία του Προφεσόρ, πέταξε τις μάσκες και έριξε τίτλους τέλους στο ισπανικό χιτ του Netflix La Casa de Papel.

Ντάνιελ Κρεγκ Λονδίνο- Τζέιμς Μποντ
O Ντάνιελ Κρεγκ στην πρεμιέρα του νέου Τζέιμς Μποντ με τίτλο No Time To Die, στο ΛονδίνοAP

Θα σταθούμε για λίγο ακόμα στο Netflix καθώς το 2021, μια αναπάντεχη low budget παραγωγή, εκ Νοτίου Κορέας ορμώμενη, έμελλε να κατακτήσει ολόκληρο τον πλανήτη και να γίνει νούμερο ένα trend παγκοσμίως. Ο λόγος φυσικά για το Squid Game που μπήκε στη ζωή μας από το πουθενά και πέτυχε να γίνει η πιο επιτυχημένη και δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix. Aν είστε φαν, καλό είναι να προετοιμάζεστε και για τη δεύτερη σεζόν η οποία βρίσκεται ακόμα σε αρκετά πρώιμο στάδιο.

Και στον χώρο της μουσικής όμως, είχαμε δύο θρυλικές δισκογραφικές επιστροφές, αυτές της Αντέλ και των ΑΒΒΑ, που χαροποίησαν ιδιαίτερα το μουσικόφιλο κοινό, αλλά και ένα νέο –μόλις 17 ετών- είδωλο που ακούει στο όνμα Ολίβια Ροντρίγο και έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σαρώνοντας όλα τα μουσικά τσαρτ για το 2021.

Δείτε και τα 21 φαινόμενα της pop culture του 2021, στη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.