ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Δεν κάνω πολιτική»: Ο Γιώργος Νταλάρας απαντά στις αντιδράσεις για τη συναυλία ειρήνης

Γιώργος Νταλάρας
«Όποιος κάνει τον πόλεμο είναι ένοχος» δηλώνει -μεταξύ άλλων- ο Γιώργος Νταλάρας
Μάριος Θεολόγης

Ο Γιώργος Νταλάρας δηλώνει μέσω του Facebook ότι θα συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει ένα ντόμινο αντιδράσεων στα social media με αφορμή την αφίσα της «συναυλίας ειρήνης» που θα γίνει την Τρίτη 29 Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών.

Στην αφίσα της συναυλίας δεν υπάρχει καμία αναφορά στην Ουκρανία, τον πόλεμο και τη ρωσική εισβολή, κάτι που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αφίσα της συναυλίας στα Προπύλαια
Η αφίσα της συναυλίας στα Προπύλαια

Ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος θα λάβει μέρος στην εκδήλωση, τοποθετήθηκε δημόσια μέσω ανάρτησής του στο Facebook υπογραμμίζοντας ότι «Αυτή τη στιγμή δεν είναι η δουλειά μου να κάνω πολιτική», δηλώνοντας ότι στέκεται δίπλα στον άμαχο πληθυσμό, τα παιδιά και τους πρόσφυγες.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Γιώργου Νταλάρα:

«Είναι τόσο σκληρά κι απάνθρωπα αυτά που γίνονται γύρω μας για να σκεφτόμαστε οπαδικά.

Εγώ, λοιπόν, είμαι με τους άμαχους. Με τους ανθρώπους που αφανίζονται που βλέπουν να καταστρέφονται οι πόλεις τους. Με τα παιδιά που θάβονται κάτω από τα ερείπια. Με τις στρατιές προσφύγων που φεύγουν κυνηγημένοι από τον τόπο τους. Είμαι με τα θύματα του πολέμου και δεν θα συμμετέχω σε κανένα πολιτικό παιχνίδι.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι η δουλειά μου να κάνω πολιτική. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να σταθώ δίπλα στην απόγνωση, στον εφιάλτη που ζουν οι άμαχοι αυτού του κόσμου. Οι άνθρωποι που τρέχουν να σωθούν χωρίς να φταίνε. Με ενδιαφέρουν τα ανώνυμα θύματα κι όχι οι ανταγωνισμοί της εξουσίας.

Σκέφτομαι ένα παιδί κλεισμένο σε ένα υπόγειο, σε μια τρύπα, σε μια σκηνή, χωρίς όνειρα, χωρίς αύριο, στη Σερβία, στη Συρία, στnν Υεμένη ,στη Μαριούπολη, στο Χάρκοβο, παλιότερα στην Κύπρο και τρελαίνομαι!

Αυτούς σκέφτομαι. Αυτούς που το μόνο αίτημά τους είναι μια πιο δίκαιη ζωή. Γι αυτό θα συμμετέχω σε κάθε προσπάθεια που θα βοηθήσει να στείλουμε τα αναγκαία για τη ζωή των αμάχων του πολέμου. Για τη φαρμακευτική περίθαλψη, την υλική βοήθεια, την ασφάλειά τους.

Είμαι πλάι σε κάθε αθώο παιδί, κάθε άνθρωπο που ξυπνάει το πρωί χωρίς σπίτι, χωρίς φαγητό, χωρίς πατρίδα και με τους σταυρούς των δικών του στα χέρια.

Αυτή την ώρα Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΟΥ είναι τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου. Γι αυτούς τραγουδάω τώρα για να μαζέψουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι τους είναι αναγκαίο να το στείλουμε ώστε να αντέξουν τον εφιάλτη που ζουν.

Είμαι με όποιον σηκώνεται από το ζεστό καναπέ της άνεσής του και κάνει κάτι για τα αθώα θύματα του πολέμου.

Γεννήθηκα σε μια προσφυγική γειτονιά κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ακούω τη μάνα μου να λέει "όποιος κάνει τον πόλεμο είναι ένοχος"».


Διαβάστε επίσης

Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ το ζει - Χρησιμοποιεί τη «Δύναμη των Τζεντάι» για να ανοίγει τις πόρτες!


Netflix: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της 4ης σεζόν του «You»

«Έτερος Εγώ: Νέμεσις» - Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα!