ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όσα γνωρίζουμε για το σίκουελ του «Μονομάχου»: Θα επιστρέψει ο Ράσελ Κρόου;

Μονομάχος Ράσελ Κρόου
Οι φαν του Μονομάχου περιμένουν από τον Ρίντλεϊ Σκοτ να «αναστήσει» τον Μάξιμους του Ράσελ Κρόου
Αρχείο Newsbomb.gr

Η συνέχεια του Μονομάχου, θα είναι η επόμενη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ μετά το Napoleon με τον Χοακίν Φίνιξ.

Μετά από δύο δεκαετίες φημολογίας, το σίκουελ του Μονομάχου (Gladiator) προχωρά επιτέλους, με τον Ρίντλεϊ Σκοτ να επιστρέφει στο σκηνοθετικό τιμόνι.

Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος o σκηνοθέτης, το σενάριο του σίκουελ έχει ήδη ολοκληρωθεί από τον Πίτερ Κρεγκ του οποίου οι μετοχές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη μετά την κυκλοφορία του The Batman, το οποίο έγραψε μαζί με τον σκηνοθέτη, Ματ Ριβς.

«Έχει γραφτεί», έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης στο Deadline για το σενάριο της δεύτερης ταινίας. «Δεν μπορείς να κάνεις άλλη μια τυπική ταινία Μονομάχου. Πρέπει να ακολουθήσεις. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία από το πρώτο ώστε να πιαστείς και να το συνεχίσεις», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ρίντλεϊ Σκοτ εργάζεται πάνω στο σίκουελ από το 2018. Ωστόσο, η παραγωγή της δεύτερης ταινίας Gladiator θα ξεκινήσει μετά την κυκλοφορία του Napoleon, με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ.

Μέχρι στιγμής, οι λεπτομέρειες του σεναρίου και του καστ κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, παρά τις αβάσιμες φήμες για τη συμμετοχή του Κρις Χέμσγουορθ.

Η πλοκή και ο Ράσελ Κρόου

Θυμίζουμε ότι στην πρώτη ταινία ο Μάξιμους (Ράσελ Κρόου) πεθαίνει, έτσι η συνέχεια αναμένεται να ασχοληθεί με τον Λούσιους, ανιψιό του Κόμοντους (Χοακίν Φίνιξ) και γιο της Λουσίλα (Κόνι Νίλσεν), ενώ θα τοποθετείται περίπου 25-30 χρόνια από τα γεγονότα του πρώτου φιλμ. Άλλωστε η ιδέα να εστιάσει η ταινία στη ζωή του Λούσιους, είναι η αγαπημένη του Σκοτ εδώ και πολλά χρόνια και έχει συζητηθεί ήδη από το 2003.

Ωστόσο, το ερώτημα που παραμένει έχει να κάνει με την επιστροφή του Maximus στην οθόνη! Ο Ράσελ Κρόου το 2020 υποστήριζε ότι κανείς από την παραγωγή δεν είχε έρθει σε επαφή μαζί του για το σίκουελ. Στα τέλη του περασμένου έτους, ωστόσο, υπήρξε η φήμη ότι ο Κρόου θα ήταν συμπαραγωγός του σίκουελ και ότι θα μπορούσε όντως να πρωταγωνιστήσει σε αυτό, σε μια σειρά από flashbacks. Μάλιστα, η απόφαση του ηθοποιού να αντικαταστήσει την εικόνα προφίλ στον λογαριασμό του στο Twitter πριν από λίγο καιρό, με μια φωτογραφία από τον ρόλο του στον Μονομάχο, έχει κάνει τις φήμες να φουντώσουν ξανά!

Όσον αφορά την κυκλοφορία του σίκουελ, θα πρέπει να κάνουμε αρκετή υπομονή ακόμα, καθώς δεν φαίνεται να φτάνει στα σινεμά πριν από το 2024.

Για την ιστορία, ο Μονομάχος του 2000 είχε σημειώσει τεράστια εμπορική επιτυχία, κερδίζοντας παράλληλα πέντε βραβεία Όσκαρ μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Ράσελ Κρόου.


Διαβάστε επίσης

Ρίντλεϊ Σκοτ: Έτοιμο το σενάριο για το σίκουελ του Μονομάχου

Ρίντλεϊ Σκοτ: Έρχεται το σίκουελ του Μονομάχου!

Οι πρώτες εικόνες του Χοακίν Φίνιξ ως «Ναπολέων»