ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε η Πάτ Κάρολ, η φωνή της Ούρσουλα στη «Μικρή Γοργόνα»

Πάτ Κάρολ - Ούρσουλα
Η Πατ Κάρολ ήταν ευρέως γνωστή ως η φωνή της «κακιάς» Ούρσουλα στο Little Mermaid της Disney
AP

Η ηθοποιός Πατ Κάρολ πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 95 ετών.

H Πατ Κάρολ, η ηθοποιός που δάνεισε τη φωνή της στην κακιά μάγισσα «Ούρσουλα» στη «Μικρή Γοργόνα» της Disney, πέθανε σε ηλικία 95 ετών.

Η Αμερικανίδα πέθανε στο σπίτι της στο Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης το περασμένο Σάββατο, μετά από μια περιπέτεια που πέρασε με πνευμονία, όπως ανέφερε η κόρη της, Κέρι Κάρσιαν στο The Hollywood Reporter.

Εκπρόσωπος της ηθοποιού επιβεβαίωσε επίσης στο People τη θλιβερή είδηση για το θάνατό της αναφέροντας: «Με θλίψη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο της Πατ Κάρολ η οποία πέθανε ειρηνικά στο σπίτι της νωρίς το πρωί, έχοντας στο πλευρό της τους οικείους της».

Η Πατρίτσια Αν Κάρολ γεννήθηκε στις 5 Μαΐου του 1927 στη Λουϊζιάνα. Η Κάρολ είχε λάβει μέρος σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως οι Jimmy Durante Show, The Danny Thomas Show, Laverne & Shirley, ER κ.ά.

Ωστόσο, καθιερώθηκε δανείζοντας τη φωνή της στην Ούρσουλα, την κακιά μάγισσα και εχθρό της Άριελ, στα κινούμενα σχέδια της Disney The Little Mermaid, έναν ρόλο στον οποίο η ίδια επέστρεφε συχνά για σίκουελ, τηλεοπτικές σειρές, video games, κ.ά.

«Ήταν μια φιλοδοξία ζωής να κάνω μια ταινία της Disney», είχε δηλώσει η ίδια αναφέροντας ότι είχε κονταροχτυπηθεί με πολλές ακόμα ηθοποιούς πριν το στούντιο αποφασίσει να της δώσει τον ρόλο.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, το μόνο που έκανε ήταν αντιγράψει την ερμηνεία του Άλαν Άσμαν στο Poor Unfortunate Souls για την οντισιόν της.

«Αυτός με ενέπνευσε για την παρουσίαση! Είμαι αρκετά ειλικρινής να παραδεχτώ ότι πήρα όλη τη στάση από εκείνον… Πήρα περισσότερα για αυτό τον χαρακτήρα από τον Χάουαρντ που τραγουδούσε αυτό το τραγούδι παρά από οτιδήποτε άλλο».

Στην εβδομηντάχρονη καριέρα της, η Κάρολ είχε κερδίσει Grammy και Emmy B’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο Caesar’s Hour.

H Κάρολ ήταν παντρεμένη με τον Λι Κάρσιαν από το 1955 έως το 1976. Μαζί απέκτησαν δύο κόρες, την Τάρα και την Κέρι και έναν γιο, τον Σον ο οποίος έχει πεθάνει.

Σχετικές ειδήσεις