ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν άτομα με σύνδρομο Down «δημιουργούν» μία κοινωνία που θα αξίζει

Όταν άτομα με σύνδρομο Down «δημιουργούν» μία κοινωνία που θα αξίζει

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και την έναρξη της νέας χρονιάς ένα διαφορετικό Γούρι έρχεται, μεταφέροντας την ελπίδα ενός νέου κόσμου, ενός κόσμου Όμορφου, Βιώσιμου, Συμπεριληπτικού.

To World Human Forum σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το TAGMA21 και το Victoria Square Project παρουσιάζουν την Τρίτη 29.11, στις 19:00, το Γούρι για το 2023 στο πλαίσιο των αξιών του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους.

To Νέο Ευρωπαικό Μπάουχαους (New European Bauhaus), o νέος Ευρωπαϊκός Θεσμός για το δομημένο περιβάλλον και τη νέα πράσινη εποχή που έχει ξεκινήσει σε όλη την Ευρώπη θέτει τις βάσεις για έναν νέο τρόπο σκέψης, για μια κοινωνία που θα αξίζει στις επόμενες γενιές.

Το Γούρι 2023 έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί χειροποίητα από τους καλλιτέχνες της ομάδας TAGMA21, ένα μουσείο τεχνών που δημιουργήθηκε για να προασπίσει και να φέρει σε πρώτο πλάνο τις δεξιότητες και την καλλιτεχνική έκφραση ατόμων με σύνδρομο Down. Με τους δημιουργούς της ομάδας TAGMA21 δούλεψε και ο εικαστικός Αλέξανδρος Μαγκανιώτης.

Το Μουσείο Γουλανδρή θα φιλοξενήσει την παρουσίαση για το Γούρι 2023 στηρίζοντας με τη σειρά του τις προσπάθειες για τη μεγάλη μάχη που συσπειρωμένοι δίνουμε όλοι για έναν βιώσιμο κόσμο και την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Για περαιτέρω πληροφορίες και διασφάλιση θέσης παρακαλώ επικοινωνήστε εδώ: info@worldhumanforum.earth