ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Παρουσιάζει το «Ακανθερό Βλέμμα Του Κοινωνικού Αποκλεισμού»

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Παρουσιάζει το «Ακανθερό Βλέμμα Του Κοινωνικού Αποκλεισμού»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
InTime / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το απόγευμα της Δευτέρας (24/4), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρουσιάζει στο Περιστέρι το βιβλίο του με τίτλο «Το Ακανθερό Βλέμμα Του Κοινωνικού Αποκλεισμού».

Το απόγευμα της Δευτέρας (24/4), στις 19:00, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Το βιβλίο «Το Ακανθερό Βλέμμα Του Κοινωνικού Αποκλεισμού» από τις εκδόσεις Λιβάνη, πραγματεύεται τη σχέση κοινωνικού αποκλεισμού και περιθωριοποίησης που θεωρούνται «δύο σιαμαία αδέρφια. Αποτελούν τις δύο όψεις ενός και του αυτού νομίσματος. Αναφύονται, εμφυλοχωρούν και ενδημούν όταν οι θεσμοί της δημοκρατίας αποθεσμοποιούνται και αποχυμοποιούνται λειτουργικά. Όταν ο άνθρωπος προσπαθεί να διέλθει τα διόδια του δρόμου της ζωής με πλαστό αξιακό σύστημα είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί αναποδογυρισμένος με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω, έωλος και αιωρούμενος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περιγραφή της νέας συγγραφικής απόπειρας του κ. Κουρουμπλή.

Στην εκδήλωση θα δώσουν το «παρών» ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, ο καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης, η βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού Κουφονικολάκου Θεώνη, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, η γενική γραμματέας Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, Παρασκευή Τσαβαλιά ενώ θα συντονίσει η δημοσιογράφος Στέλλα Γκαντώνα.

Σε μια ιδιαίτερα συμβολική κίνηση, αποφασίστηκε τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου να διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών της Βιβλιοθήκης Ομιλούντων Βιβλίων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδας.