ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχαιολογικοί χώροι: Ενδεχόμενη τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας λόγω καύσωνα

Αρχαιολογικοί χώροι: Ενδεχόμενη τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας λόγω καύσωνα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού ενημερώνει ότι τις επόμενες ημέρες, λόγω επερχόμενων ακραίων θερμοκρασιών, ενδέχεται να τροποποιηθεί το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων της χώρας, κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Σήμερα Πέμπτη, μετά από επικαιροποιημένη ενημέρωση που θα λάβει το Υπουργείο Πολιτισμού από την Ε.Μ.Υ., θα εκδοθεί ανακοίνωση με τις ώρες που θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία.

Παράλληλα, να επισημανθεί ότι η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, από σήμερα Πέμπτη 20/7/2023 έως και την Κυριακή 23/7/2023, έχει εξαγγείλει τετράωρη στάση εργασίας, από τις 16:00 μέχρι τις 20:00.

Όσοι προγραμματίζουν να επισκεφθούν κάποιον αρχαιολογικό χώρο κατά τις απογευματινές ώρες, παρακαλούνται να ενημερώνονται τηλεφωνικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για πιθανή νέα τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας, λόγω της εξαγγελθείσας στάσης εργασίας.

Για πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, οι επισκέπτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα που αναφέρονται στο ΕΔΩ.