ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης

Μιχάλης Μπουρμπούλης
Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης
Facebook

Ο στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης είχε συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές, ενώ είχε εκδώσει αρκετά μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές.

Ο σπουδαίος στιχουργός και συγγραφέας Μιχάλης Μπουρμπούλης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1939 στην Ιθάκη.

Τα δύο πρώτα τραγούδια του στην δισκογραφία ήταν τα: «Έχεις την πόρτα σου κλειστή» με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα. και «Θα ‘ταν 12 του Μάρτη» με ερμηνεύτρια την Χαρούλα Αλεξίου. Και τα δύο σε σύνθεση Σταύρου Κουγιουμτζή.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του είχε συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές όπως τους: Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιώργο Χατζηνάσιο, Λίνο Κοκοτό, Γιάννη Σπανό, Σωτηρία Μπέλλου, Βίκυ Μοσχολιού, Μαρινέλλα, Δημήτρη Μητροπάνο, Ελένη Βιτάλη, Γιώργα Νταλάρα, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Χαρούλα Αλεξίου και πολλούς άλλους.

Εκτός από τα τραγούδια που οι περισσότεροι έχουμε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει έγραψε επίσης και τα βιβλία: Η Νύχτα του Όφη (2014), Η Μετρική του Θανάτου: Τάφος στο Μόντρεαλ, (Andy’s Publishers, (Νεοελληνική Ποίηση, 2013), Λαζαρέτο: ο Γάμος των Τράγων: Λοιμοκαθαρτήριο, δεσμωτήριο (Καστανιώτης, 2010 – Μυθιστόρημα), Η Πριγκίπισσα των Ατμών (Διάττων, 2003 – Μυθιστόρημα), Μια Επιστολή προς τη Γαλάτεια και οι Μεταμορφώσεις του Μάρκου Σοντάτου (Modern Times, 2005 – Μυθιστόρημα), κ.ά.

Η Πένυ Ξενάκη αποχαιρέτησε τον στιχουργό με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media γράφοντας : «Στο Καλό αγαπημένε μας Ποιητή - Μας κέρασες, μας πότισες τραγούδια της ψυχής. Ευγνώμονες υποκλινόμαστε, Ευγνώμονες θα σε τραγουδάμε όσο έχουμε ανάσα και φωνή».



Διαβάστε επίσης

43ο River Party Reboot – Νεστόριο Καστοριάς: Κερδίστε 4ήμερα εισιτήρια!

«Οι χρησμοί του νερού»: Μια ξεχωριστή παράσταση στους Δελφούς με την ανατολή και τη δύση του ήλιου

Νέες ταινίες σινεμά: Ο ροζ κόσμος της Barbie και η μεγάλη επιστροφή του Τζόνι Ντεπ