ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Άνταμ Ντράιβερ επιτίθεται σε Netflix και Amazon

O Άνταμ Ντράιβερ στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας
O Άνταμ Ντράιβερ στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας
AP

Ο Άνταμ Ντράιβερ τα βάζει με Netflix και Amazon για τη στάση τους απέναντι στην απεργία των σεναριογράφων και των ηθοποιών του Χόλιγουντ

Ο Αμερικανός ηθοποιός Άνταμ Ντράιβερ επέκρινε σήμερα τη στάση της πλατφόρμας Netflix και του Amazon απέναντι στην απεργία των σεναριογράφων και των ηθοποιών του Χόλιγουντ, κατά την παρουσίαση της ταινίας «Ferrari» του Μάικλ Μαν, η οποία θα προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας.

Με αυτήν την ιστορική απεργία τους, ηθοποιοί και σεναριογράφοι ζητούν να αμείβονται καλύτερα αλλά και να τεθούν κανόνες στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στις ταινίες.

Ο Άνταμ Ντράιβερ και το κινηματογραφικό συνεργείο της ταινίας «Ferrari» ήταν μια από τις ελάχιστες παραγωγές που εξαιρέθηκαν από το πανίσχυρο συνδικάτο SAG-AFTRA και τους επιτράπηκε, παρά την απεργία, να προβάλουν τη δουλειά τους στη Μόστρα.

«Πώς γίνεται μια μικρή εταιρεία διανομής (όπως η Neon, η εταιρεία διανομής της ταινίας “Ferrari” στις ΗΠΑ) να μπορεί να ικανοποιεί τα αιτήματα (του συνδικάτου) αλλά μια μεγάλη εταιρεία, όπως η Netflix ή η Amazon δεν μπορεί;», διερωτήθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της παρουσίασης της ταινίας. Η εξαίρεση που παραχωρήθηκε στην εταιρεία αυτή «δείχνει καταφανώς ότι ορισμένοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται και άλλοι όχι», πρόσθεσε, δηλώνοντας «ευτυχής» και «υπερήφανος» που βρέθηκε στο Λιντό «για να στηρίξει αυτήν την ταινία».

«Για όλους αυτούς τους λόγους δεν πρέπει να φοβόμαστε να στηρίξουμε το συνδικάτο μας και για αυτό βρίσκομαι εδώ, για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και να δείξω ότι αυτό που έχει πραγματικά αξία είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεται κανείς», συνέχισε.

Ο Μάικλ Μαν από την πλευρά του δήλωσε «πλήρως αλληλέγγυος» με τους απεργούς ηθοποιούς και σεναριογράφους. Χθες, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, ο Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ντάμιεν Σαζέλ είχε επίσης εκφράσει τη στήριξή του στους απεργούς .

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ



Διαβάστε επίσης

Ο Άνταμ Ντράιβερ μεταμορφώνεται σε Έντζο Φεράρι και είναι αγνώριστος

80ό Φεστιβάλ Βενετίας: Παγκόσμια πρεμιέρα για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Φεστιβάλ Βενετίας: Πρεμιέρα για το «Poor Things» του Λάνθιμου - Όλες οι ταινίες