ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέχρι την Παρασκευή οι νέες φωτογραφίες από ολόκληρο το ψηφιδωτό

Μέχρι την Παρασκευή οι νέες φωτογραφίες από ολόκληρο το ψηφιδωτό

Από μέρα σε μέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και το μυστικό που κρύβει το εντυπωσιακό ψηφιδωτό

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού, αύριο Πέμπτη, 16.10.14 και ώρα 13.00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στους εκπροσώπους Τύπου στο Μουσείο της Αμφίπολης, από την κ. Άννα Παναγιωταρέα σχετικά με τις ανασκαφικές εργασίες στον Λόφο Καστά.

Μέχρι την Παρασκευή οι νέες φωτογραφίες

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ολόκληρου του ψηφιδωτού

Η δημοσιοποίηση αυτών θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα που ορίζει το ΥΠΠΟ και οι ανασκαφείς. Ως τότε όμως, τα σενάρια για τα άγνωστα πρόσωπα του Τύμβου Καστά πολλαπλασιάζονται.

Εκτός από τον άνθρωπο που παρήγγειλε και χρηματοδότησε το μνημείο, τον ή τους νεκρούς στους οποίους αφιερώθηκε, εκτός από τον αρχιτέκτονα που ανέλαβε να σχεδιάσει και να επιβλέψει την κατασκευή του γιγαντιαίου Τύμβου, υπάρχει πλέον και ο καλλιτέχνης στον οποίον οφείλεται το εκπληκτικής τέχνης και τεχνικής ψηφιδωτό του δεύτερου θαλάμου.

Τα ψηφιδωτά ενίοτε περιελάμβαναν ενίοτε την υπογραφή του δημιουργού τους.

«Ύμνοι» από το CNN

Μεγάλη αναφορά στο ψηφιδωτό και τα μέχρι τώρα ευρήματα έκανε το CNN στο ρεπορτάζ του. Συγκεκριμένα το δίκτυο αναφέρει: «Λίγες ημέρες πριν, σε παρουσίαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώθηκε από τους ειδικούς ότι τα οστά που βρέθηκαν στον τάφο της Βεργίνας είναι του βασιλιά Φιλίππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όσο η Ελλάδα κοιτά στο παρελθόν της για να κάνει βήματα μπροστά σε έναν καιρό κρίσης, ετοιμάζεται να επαναφέρει στο προσκήνιο ένα πολιτιστικό μπρα ντε φερ: την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι αφαιρέθηκαν παράνομα και ζητά τον επαναπατρισμό τους».

Με μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται η αυριανή ημέρα...

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Βήμα-βήμα η πορεία προς το μεγάλο μυστικό που θα συγκλονίσει τον πλανήτη

Αμφίπολη: Αύριο ή την Παρασκευή φωτογραφίες από ολόκληρο το ψηφιδωτό

CNN για Αμφίπολη: «Η Ελλάδα ελπίζει να φέρει ανάσα στην οικονομία ο αρχαίος τάφος»

Αμφίπολη: Όλα έτοιμα για να αποκαλυφθεί το μυστικό (pics)

Αμφίπολη: Αύριο η μεγάλη μέρα - Θα αποκαλυφθεί το μυστικό;

Αμφίπολη: Στο δάπεδο του τάφου κρύβεται το μυστικό