SOCIAL MEDIA

Γι΄ αυτό «έπεσε» το Facebook παγκοσμίως

Γι΄ αυτό «έπεσε» το Facebook παγκοσμίως

Τη γη κάτω από τα πόδια τους έχασαν το βράδυ της Δευτέρας (28/9) εκατομμύρια χρήστες του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, συνειδητοποιώντας πως δεν μπορούσαν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους.

Προκλήθηκε μάλιστα τόση αναστάτωση από άκρη σε άκρη του πλανήτη που ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναγκάστηκε να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη, παρά το γεγονός ότι ακόμα και οι γονείς ξέκλεψαν έτσι λίγο χρόνο για να δουν τα παιδιά τους.

Το γεγονός μάλιστα ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά σε διάστημα μόλις ενός μήνα που «έπεσε» το Facebook, η φημολογία για το τι κρυβόταν από πίσω… οργίασε!

«Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε», έσπευσε να δηλώσει ένας εκπρόσωπος της εταιρίας, συμπληρώνοντας: «Το πρόβλημα προκλήθηκε από ένα πρόβλημα στις ρυθμίσεις μετά τις πρόσφατες ενημερώσεις στις υπηρεσίες της σελίδας»…

Από την πλευρά του ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του Facebook πόσταρε στο λογαριασμό του:

«Για να διατηρήσουμε ισχυρό το διαδίκτυο, θα πρέπει να το κρατήσουμε ασφαλές. Γι 'αυτό στο Facebook ξοδεύουμε πολλή από την ενέργειά μας, ώστε να κάνουμε τις υπηρεσίες μας και το διαδίκτυο ασφαλέστερο.

Κρυπτογραφούμε επικοινωνίες, χρησιμοποιούμε ασφαλή πρωτόκολλα, ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν πολλαπλούς παράγοντες για τον έλεγχο της ταυτότητάς τους και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διορθώσουμε τα ζητήματα που προκύπτουν στις υπηρεσίες μας.

Το διαδίκτυο λειτουργεί επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι και οι εταιρείες κάνουν το ίδιο. Δουλεύουμε μαζί για να δημιουργήσουμε αυτό το ασφαλές περιβάλλον και να κάνουμε τον κοινόχρηστο χώρο μας ακόμα καλύτερο για τον κόσμο».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ και το Instagram, επίσης ιδιοκτησίας Ζούκερμπεργκ, «έπεσε» για κάποιο χρονικό διάστημα μαζί με το Facebook.

Σχετικές ειδήσεις