ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα top κινητά, με την top αυτονομία μπαταρίας!

Τα top κινητά, με την top αυτονομία μπαταρίας!

Με την εξέλιξη των smartphones, πλέον μιλάμε για φορητούς υπολογιστές τσέπης.

Μπορούν να κάνουν τόσα πολλά, κάτι που απαιτεί δύναμη και η δύναμη, με τη σειρά της, απαιτεί ενέργεια. Ένα καλό κινητό, πλέον, δεν κρίνεται μόνο για τον επεξεργαστή, την κάμερα ή την οθόνη του αλλά και για τη διάρκεια της μπαταρίας του όπως και την ταχύτητα φόρτισης όταν η μπαταρία εξαντληθεί. Εξάλλου, ένα εξαιρετικό κινητό που χρειάζεται διαρκώς πρίζα και σε περιορίζει στη μετακίνηση, αντιτίθεται κάπως στον σκοπό του.

Νεότερα συστήματα επεξεργαστών έχουν προσαρμοστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια χωρίς αντίστοιχη αύξηση στην κατανάλωση ενώ παρά τα εξαιρετικά λεπτά σώματα των συσκευών, μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες βρίσκονται πλέον στο εσωτερικό τους. Είναι πλέον όχι απλά εφικτό, αλλά κάπως συνηθισμένο ένα smartphone να συνδυάζει όλα τα παραπάνω. Έχοντας αυτά υπόψη, ποια τέτοια κινητά συνδυάζουν δύναμη και αυτονομία;

Realme 8 Pro

Συνεχίζοντας την παράδοση της εταιρείας, το Realme 8 Pro συνδυάζει εξαιρετική αυτονομία με ποιοτικά χαρακτηριστικά στους υπόλοιπους τομείς για ένα ισορροπημένο σύνολο. Με μπαταρία μεγέθους 4500mAh, μπορεί να αντέξει ακόμη και περισσότερο από μια μέρα χρήσης προτού χρειαστεί φόρτιση. Εδώ είναι που η τεχνολογία SuperDart Charge της Realme κάνει τη διαφορά: το Realme 8 Pro υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 50W και μέσα σε περίπου 45 λεπτά φορτίζει από το τίποτα στο 100%. Για το 50%, απαιτούνται λιγότερα από 20 λεπτά, που μεταφράζεται σε αρκετές ώρες χρήσης οπότε ακόμη και σε έκτακτη ανάγκη, δεν απογοητεύει.

Φυσικά, τα παραπάνω δε θα είχαν τόσο νόημα αν δεν εντυπωσίαζε και σε άλλους τομείς. Ενσωματώνοντας οθόνη Super AMOLED 6.4” ανάλυσης FHD+, έχει φανταστικά χρώματα και μαύρα, ενώ ο επεξεργαστής Snapdragon 720G είναι ιδανικός για παιχνίδια και γενικότερη καθημερινή χρήση. Η κάμερα που χρησιμοποιείται είναι επίσης από τις καλύτερες στην κατηγορία, με άριστη απόδοση τόσο σε ηλιόλουστες όσο και σε σκοτεινές σκηνές. Τελευταία πινελιά, τα 8GB μνήμης RAM εγγυώνται μηδενικά κολλήματα ακόμη και με παράλληλη χρήση πολλαπλών εφαρμογών.

Xiaomi Mi 10T Pro 5G

Μια συσκευή με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά στο σύνολό της, το Xiaomi Mi 10T Pro δεν… κάνει πίσω σε τίποτα. Αρχικά, η μπαταρία μεγέθους 5000mAh αντέχει άνετα για μια ημέρα και η ταχεία φόρτιση των 33W εγγυάται πως μια πλήρης φόρτιση χρειάζεται κάτω από μια ώρα στην πρίζα. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μπαταρίες που μπορεί να βρει κανείς στην κατηγορία, αλλά και η φόρτιση είναι από τις πλέον γρήγορες.

Στα υπόλοιπα, τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα. Εξοπλίζεται με τον πανίσχυρο επεξεργαστή Snapdragon 865 και 8GB μνήμης RAM, μαζί με 256GB αποθηκευτικού χώρου για να μην περιορίζεσαι αν σου αρέσει, για παράδειγμα, να τραβάς ασταμάτητα φωτογραφίες. Κάτι που θα λατρέψεις στο Mi 10T Pro 5G, καθώς η ισχυρή φωτογραφική μηχανή των 108MP απαθανατίζει με κάθε λεπτομέρεια εικόνες σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Με οθόνη IPS LCD 6.67”, προστατευμένη με Gorilla Glass 5, υποστηρίζει HDR10 και προβάλλει εκπληκτικά τα χρώματα ακόμη και υπό το φως του ήλιου. Τέλος, ο ρυθμός ανανέωσης στα 144Hz κάνει το gaming αλλά και την απλή χρήση, σκέτη απόλαυση.

OnePlus 9 Pro

Όπως συνηθίζει, η OnePlus δεν… λυπάται τίποτα στα χαρακτηριστικά και το OnePlus 9 Pro χρησιμοποιεί κορυφαίες τεχνολογίες σε κάθε σημείο. Το πιο εντυπωσιακό είναι ίσως οι κάμερες με φακούς Hasseblad και αισθητήρα Sony, που ευθύνονται για μερικές από τις ποιοτικότερες φωτογραφίες που μπορεί να απαθανατίσει ένα smartphone. Έπειτα, η μπαταρία των 4500mAh μπορεί να κρατήσει για μια πλήρη ημέρα προτού αναλάβει η ταχεία φόρτιση. Ενσύρματα ή ασύρματα, το OnePlus 9 Pro δεν απογοητεύει, με μια πλήρη ενσύρματη φόρτιση να απαιτεί περίπου 45 λεπτά και την ασύρματη φόρτιση (με τον ασύρματο φορτιστή που πωλείται ξεχωριστά) να αγγίζει παρόμοια επίπεδα.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα όταν δούμε τον επεξεργαστή, τον κορυφαίο Snapdragon 888 5G που όχι απλά χαρίζει αξιοζήλευτες επιδόσεις σε οποιοδήποτε σενάριο αλλά επιτρέπει και τη χρήση δικτύου 5G για ασύλληπτες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέσω δικτύου. Η οθόνη 6.7” Fluid LTPO AMOLED ολοκληρώνει ένα από τα πιο εντυπωσιακά σύνολα στην κατηγορία, με ρυθμό ανανέωσης 120Hz που χαμηλώνει ως το 1Hz για να διασφαλίζει τη μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας. Ένα πραγματικό flagship, το OnePlus 9 Pro αξίζει την προσοχή σου για πολλούς λόγους.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Η ναυαρχίδα της Samsung επιτυγχάνει σε κάθε σημείο, προσφέροντας μια από τις πλέον ολοκληρωμένες συσκευές της αγοράς. Το Samsung Galaxy S21 Ultra έχει απολαυστική οθόνη AMOLED 6.8” για άψογη απόδοση χρώματος και μαύρου χωρίς μεγάλη κατανάλωση ενέργειας αλλά και τον κορυφαίο επεξεργαστή Exynos 2100 5G που συνδυάζει ταχύτητα και αξιοπιστία με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα από τα πιο αποδοτικά κινητά που μπορεί να έχει κανείς, καθώς δεν γίνονται «εκπτώσεις» ούτε σε αυτονομία αλλά ούτε και σε επιδόσεις.

Ανάλυση WQHD+ με υψηλό ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και υποστήριξη S-Pen για τους δημιουργικούς ή τους επαγγελματίες, είναι μόνο λίγα από τα πολλά που επιτρέπει η εξαιρετική οθόνη του κινητού. Έπειτα, ο νέας γενιάς επεξεργαστής Exynos συνοδεύεται από 12GB μνήμης RAM για να αντέχει με ευκολία στο σήμερα και να αντέχει στο πέρασμα του χρόνου. Για την κάμερά του, που πρωτοπορεί καταγράφοντας σε ανάλυση 8K, πολλά μπορούν να ειπωθούν όμως η αλήθεια είναι πως μια εικόνα αρκεί για να πείσει: το Samsung Galaxy S21 Ultra λειτουργεί σαν να ενσωμάτωσε μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή στο σώμα του. Φυσικά, όλα αυτά μπορεί να τα απολαύσει κανείς για ώρες χάρη στη μεγάλη μπαταρία 5000mAh και την ταχεία φόρτιση 25W αλλά και την ασύρματη φόρτιση 15W, που εγγυώνται μεγάλη αυτονομία και μικρό χρόνο αναμονής όσον αφορά στη φόρτιση.

Apple iPhone 12 Pro Max

Τα νεότερα iPhone της Apple έχουν κάνει άλματα στο κομμάτι της αυτονομίας και το iPhone 12 Pro Max αποτελεί τρανό παράδειγμα. Η μπαταρία του αντέχει μια μέρα -αν όχι περισσότερο- με καθημερινή χρήση. Η εξαιρετική οθόνη Super Retina XDR ενισχύεται από ένα OLED πάνελ που κολακεύει τα χρώματα και τα μαύρα της εικόνας, παρέχοντας επίσης υψηλή ακρίβεια χρώματος και κάνοντας έτσι απολαυστική κάθε στιγμή – είτε παρακολουθείς βίντεο είτε τραβάς φωτογραφίες.

Μιλώντας για φωτογραφίες, είναι δύσκολο να παραλειφθεί η κορυφαία απόδοση κάμερας του smartphone, που σε οποιοδήποτε σενάριο -από πορτρέτα έως βίντεο- παράγει επαγγελματικού επίπεδου αποτελέσματα και εντυπωσιάζει χωρίς να κουράζει τον χρήστη με ένα πλήθος ρυθμίσεων. Όπως είναι αναμενόμενο, η συνεργασία μεταξύ του επεξεργαστή A14 Bionic και του λειτουργικού iOS είναι απρόσκοπτη, προσφέροντας στο χρήστη την εμπειρία που περίμενε: μηδενικά κολλήματα, ευκολία χρήσης, πλήθος δυνατοτήτων. Με άριστες επιδόσεις, μεγάλη αυτονομία, ένα γνώριμο κι αγαπημένο περιβάλλον αλλά και άψογη κάμερα, το iPhone 12 Pro Max ανεβάζει τον πήχη για τα κινητά της Apple.