ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Tablet ή laptop; Πώς θα έχουμε και τα δυο σε μία και μόνο «έξυπνη» συσκευή

Tablet ή laptop; Πώς θα έχουμε και τα δυο σε μία και μόνο «έξυπνη» συσκευή

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είδαμε πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες να αλλάζουν και να λαμβάνουν περισσότερο ψηφιακές διαστάσεις, ενώ και εμείς οι ίδιοι εξοικειωθήκαμε πιο πολύ με την τεχνολογία. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι τη χρονιά που πέρασε, οι πωλήσεις tablet σημείωσαν εκρηκτική άνοδο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από τη μία πλευρά η τηλεργασία και από την άλλη, η τηλεκπαίδευση και το online shopping. Ποιος δεν χρειάζεται σήμερα ένα «έξυπνο» πολύεργαλείο για να ελέγχει τα email του, να παρακολουθεί τις σειρές και τα μαθήματά του, να κάνει τις αγορές του, να απολαμβάνει gaming στιγμές, να επικοινωνεί με τους αγαπημένους του ή να οργανώνει το πρόγραμμά του;

Το ζήτημα είναι, βέβαια, πως κατά την αγορά ενός tablet, οι περισσότεροι από εμάς -ειδικότερα όσοι δεν είμαστε experts στην τεχνολογία- δεν κατανοούμε σε τι βαθμό τα χαρακτηριστικά που διαθέτει μια συσκευή, ανταποκρίνονται στις ανάγκες της καθημερινότητάς μας. Κάπως έτσι, συχνά καταλήγουμε με συσκευές οι οποίες δεν μας καλύπτουν.

Με τα tablet να έχουν αναδειχθεί σε απαραίτητα gadgets της σύγχρονης καθημερινότητας όμως, καλό είναι να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με τις αγορές μας, ώστε να μην πάρουμε στα χέρια μας μία ακόμη συσκευή που θα κάνει απλώς τα βασικά, αλλά ένα πολύεργαλείο που μας ικανοποιεί πλήρως. Ιδού, λοιπόν, όσα αξίζει να διαθέτει και να μας προσφέρει ένα tablet σήμερα.

Η εμπειρία χρήσης που αναβαθμίζει το εκπαιδευτικό «ταξίδι»

Είτε πρόκειται για τα παιδιά μας, τα οποία πηγαίνουν σχολείο, είτε για εμάς που παρακολουθούμε online μαθήματα για κάποιο πτυχίο ή για ένα χόμπι που μας ενδιαφέρει, το tablet αποτελεί βασικό μέσο για μία ολοκληρωμένη και άνετη εκπαιδευτική εμπειρία. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, πρέπει να μας προσφέρει μία άνετη εμπειρία χρήσης κάθε φορά. Πρέπει, δηλαδή, να μπορούμε να το κρατάμε με άνεση, να το τοποθετούμε όπου μας βολεύει, να σημειώνουμε με ευκολία, ό,τι είναι απαραίτητο και φυσικά, να μην κουράζει τα μάτια μας με το μπλε φως της οθόνης του. Καλό είναι, λοιπόν, το νέο μας tablet να διαθέτει επιφάνεια εργασίας που θα μας επιτρέπει να μελετάμε και να κάνουμε τις εργασίες μας πιο οργανωμένα, άνετη οθόνη που θα ελαχιστοποιεί την έκθεση μας στο μπλε φως και μεταξύ άλλων, να μας προσφέρει ακόμη καλύτερη εμπειρία γραφής.

Η πρότασή μας: Το νέο HUAWEI MatePad 11 αποτελεί το ιδανικό πολυεργαλείο στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού όχι μόνο έχει λάβει πιστοποιήσεις που εγγυώνται πως η όρασή μας προστατεύεται, αλλά την ίδια ώρα, είναι συμβατό με το HUAWEI M-Pencil (2ης γενιάς), δηλαδή τη γραφίδα της HUAWEI η οποία έχει αναβαθμιστεί για να μας βοηθήσει να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας, προσφέροντάς μας μία δυνατή εμπειρία γραφής -που δεν συναντάμε σε άλλο tablet της αγοράς.

Οι επιλογές διασυνδεσιμότητας που έχουμε ανάγκη στο home office μας

Πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από το σπίτι, ενώ πολλές είναι οι εταιρείες οι οποίες έχουν υιοθετήσει πλέον ένα πιο ευέλικτο μοντέλο εργασίας. Όπως και να έχει, αυτό που όλοι μας αντιληφθήκαμε τους τελευταίους μήνες, είναι πως για να μπορούμε να εργαζόμαστε απρόσκοπτα, όπου και αν βρισκόμαστε, χρειαζόμαστε και τα κατάλληλα πολυεργαλεία, δηλαδή τους tech «συμμάχους» που μπορούν να μας στηρίξουν και να ενισχύσουν το multitasking μας, είτε πρόκειται για ένα video call με τους συναδέλφους, είτε για μία παρουσίαση που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη ώρα. Δύο είναι τα ζητούμενα στη συγκεκριμένη περίπτωση, λοιπόν. Το πρώτο είναι να μπορεί το tablet μας να λειτουργεί και ως μίνι laptop και συνεπώς, να μας επιτρέπει να δημιουργούμε το δικό μας «έξυπνο» γραφείο, όπου και αν βρισκόμαστε. Όσο για το δεύτερο, είναι το να μας προσφέρει σημαντικές επιλογές διασυνδεσιμότητας και φυσικά, να έχει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, ώστε να μην ανησυχούμε ότι θα σβήσει τη στιγμή που το χρειαζόμαστε περισσότερο.

Η πρότασή μας: Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το HUAWEI MatePad 11 ξεχωρίζει, αφού είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό tablet. Για την ακρίβεια, τα χαρακτηριστικά του το κάνουν να μοιάζει με μίνι laptop, ενώ διαθέτει και μία ειδική λειτουργία, τη Multi-screen Collaboration, που του επιτρέπει να αλληλεπιδρά και με άλλες συσκευές, όπως τον υπολογιστή μας. Σκεφτείτε, δηλαδή, ότι μπορείτε να συνδέετε το tablet με το PC σας και να απολαμβάνετε ακόμη μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας ή να μεταφέρετε εικόνες και έγγραφα από τη μία συσκευή στην άλλη, με ένα απλό drag and drop! Στα plus του περιλαμβάνεται, μάλιστα, το γεγονός ότι μπορεί να «αντέξει» έως και 12 ώρες συνεχούς εργασίας.

Πηγαίνοντας την ψυχαγωγία σε άλλο επίπεδο

Τώρα που η θερμοκρασία πέφτει μέρα με τη μέρα και περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, η διασκέδαση εντός αποτελεί τον «κανόνα». Είτε ψυχαγωγία για εμάς σημαίνει χαλάρωση και gaming, λοιπόν, είτε μουσικές στιγμές ή παρακολούθηση σειρών και ταινιών από την άνεση του καναπέ μας, το σίγουρο είναι πως για να απολαμβάνουμε όλα τα παραπάνω χρειαζόμαστε και ένα πολύ δυνατό tablet και για την ακρίβεια, ένα tech πολυεργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «σταθμός ψυχαγωγίας» για gaming, ταινίες, σειρές και μουσική. Και για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να έχει καλή οθόνη με δυνατά γραφικά και υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης, σε σύγκριση με ένα απλό tablet.

Η πρότασή μας: Το πρώτο tablet της HUAWEI που υποστηρίζει refresh rate 120 Hz είναι γεγονός, οπότε έχετε κάθε λόγο να δοκιμάσετε το νέο HUAWEI MatePad 11, αν ψάχνετε ένα tablet με το οποίο θα μπορείτε να απολαμβάνετε, μεταξύ άλλων, gaming στιγμές και να παρακολουθείτε ξεκούραστα ταινίες και σειρές, με εξαιρετικά ζωντανές εικόνες. Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο tablet λειτουργεί με υψηλότερο refresh rate από πολλά άλλα tablet που κυκλοφορούν στην αγορά, επιτρέποντάς σας παράλληλα να απολαμβάνετε απίστευτα ρευστά γραφικά, όταν παρακολουθείτε το περιεχόμενο που σας αρέσει. Όλα αυτά ενώ διαθέτει και ένα ηχοσύστημα τετραπλών ηχείων και τεσσάρων καναλιών, αλλά και μπαταρία που διαρκεί αρκετά και δη, τόσο ώστε να μην διακόπτεται ξαφνικά η διασκέδασή σας.

Το σίγουρο είναι πως σε ό,τι αφορά στην αγορά των tablet σήμερα, προκειμένου να είμαστε πιο σίγουροι για την επιλογή μας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι θα επενδύσουμε σε ένα «έξυπνο» πολυεργαλείο, δηλαδή σε μία tech συσκευή που θα ξεπερνά τα στενά όρια ενός ακόμη tablet και θα μας λύνει τα χέρια, όταν την έχουμε ανάγκη και όπου και αν βρισκόμαστε.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HUAWEI ή τα παρακάτω links: Facebook: HuaweimobileGR και Instagram: huaweimobilegr.