ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς να διατηρήσετε το κινητό σας τηλέφωνο… «σαν καινούργιο»

Πώς να διατηρήσετε το κινητό σας τηλέφωνο… «σαν καινούργιο»

Τα σύγχρονα smartphones μπορεί να χαρακτηρίζονται ως κινητά υψηλής τεχνολογίας, τα οποία διαθέτουν μια σειρά από σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές, ωστόσο είναι γεγονός πως είναι αρκετά εύκολο να υποστούν φθορές, να σπάσουν ή ακόμη και να καταστραφούν πλήρως.

Όσο ανθεκτικό και εάν είναι ένα κινητό, οι πιθανότητες να πέσει και να σπάσει είναι αρκετά μεγάλες, ειδικά εάν δεν λάβουμε τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως στις περισσότερες των περιπτώσεων για να επιδιορθώσουμε μία ζημιά, όπως μία σπασμένη οθόνη, ενδεχομένως να απαιτούνται περισσότερα χρήματα απ’ όσα δαπανήσαμε για να αγοράσουμε το κινητό εξ’ αρχής.

Είναι πολύ σημαντικό να μεριμνήσουμε για την σωστή θωράκιση της συσκευής μας, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε για περισσότερο χρονικό διάστημα το κινητό μας και αυτό να παραμένει «σαν καινούργιο».

Ξεκινήστε με μία θήκη

Οι θήκες κινητών είναι σίγουρα το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να στραφούμε, καθώς αποτελούν ένα προστατευτικό που δεν πρέπει να λείπει από το κινητό μας τηλέφωνο. Αμέσως μόλις αγοράσετε ένα κινητό φροντίστε να αποκτήσετε και την αντίστοιχη θήκη και να την τοποθετήσετε πριν ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε. Εάν επιλέξετε θήκη με προστατευτικό καπάκι, βεβαιωθείτε πως αυτή εφαρμόζει πλήρως και το κινητό μας παραμένει σταθερό στο εσωτερικό της, καθώς σε αντίθετη περίπτωση είναι πολύ πιθανό να γλιστρήσει και να πέσει. Προτιμήστε θήκες που χαρακτηρίζονται από μεγάλη ανθεκτικότητα και ενδεχομένως διαθέτουν και διπλή επένδυση, που προσφέρει τη σιγουριά και ασφάλεια που χρειάζεται το κινητό μας τηλέφωνο. Μάλιστα οι θήκες εκτός του ότι προστατεύουν το κινητό μας από πτώσεις μπορούν να μας φανούν και ιδιαίτερα χρήσιμες εάν θέλουμε να «κρύψουμε» τη συσκευή μας και να τη διατηρήσουμε ασφαλή. Έχοντας μία θήκη που καλύπτει πλήρως το κινητό μας και ενδεχομένως διαθέτει κάποιο σχέδιο που μπορεί να «μπερδεύει» ως προς το περιεχόμενο, μπορούμε να αφήνουμε το κινητό μας στο αυτοκίνητο, χωρίς αυτό να είναι εκτεθειμένο στα βλέμματα επιτήδειων.

Μην ξεχνάτε τη μεμβράνη

Η προστατευτική μεμβράνη οθόνης είναι ένα ακόμη αξεσουάρ που θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιούμε το κινητό μας άφοβα, μειώνοντας τις πιθανότητας να σπάσει και διατηρώντας το σε άριστη κατάσταση. Αυτό που θα χρειαστούμε είναι μια πραγματικά ανθεκτική μεμβράνη οθόνης η οποία να μην σπάει εύκολα και φυσικά να θωρακίζει στο 100% την οθόνη του κινητού μας από κάθε πιθανή πτώση. Το πιο συνετό είναι να αποφύγετε αμφιβόλου ποιότητας μεμβράνες και να προτιμήσετε αξιόπιστα e-shop για τέτοιου είδους αξεσουάρ, όπως το etuo.gr, τα οποία διαθέτουν μεμβράνες που πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές κατασκευής και προσφέρουν την προστασία που υπόσχονται.

Ορθή χρήση

Εκτός από την εξωτερική προστασία, εάν θέλουμε το κινητό μας να παραμείνει λειτουργικό για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να μην καταστραφεί γρήγορα, πρέπει να επιλέξουμε μία συνετή και ορθή χρήση. Η υπεύθυνη και ασφαλής χρήση των κινητών, εκτός του ότι μας προστατευτεί από τυχόν διαταραχές μας επιτρέπει να μάθουμε πως να χρησιμοποιούμε σωστά το κινητό μας, αποφεύγοντας τυχόν εθισμούς, ενώ παράλληλα δεν το «υπερφορτώνουμε». Ένα κινητό που το χρησιμοποιούμε ακατάπαυστα, ακόμη και όταν αυτό φορτίζει, πρακτικά επιβαρύνεται και είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει σύντομα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του. Το πιο συνετό που μπορούμε να κάνουμε είναι σίγουρα το να διατηρήσουμε ένα μέτρο.