ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

NASA: Εκπληκτικό βίντεο του νυχτερινού ουρανού ανά τα χρόνια

NASA: Εκπληκτικό βίντεο του νυχτερινού ουρανού ανά τα χρόνια
Φωτογραφία του νυχτερινού ουρανού από τη NASA
Youtube

Το βίντεο συνέθεσε η NASA από τις εικόνες που κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο NEOWISE, που εκτοξεύθηκε το 2009.

Ένα εκπληκτικό βίντεο που δείχνει την πορεία του νυχτερινού ουρανού μέσα σε ένα διάστημα 12 ετών κυκλοφόρησε η NASA. Τις εικόνες που συνθέτουν το timelapse βίντεο τις κατέγραψε χάρη στο διαστημικό τηλεσκόπιο NEOWISE (Near-Earth Object Wide Field Infrared Survey Explorer), που εκτοξεύθηκε το 2009, με σκοπό να μελετήσει το σύμπαν πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

Με τα δεδομένα που συνέλεξαν οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν μια απίστευτα πολύτιμη οπτική για το πώς τα αντικείμενα πέρα από το ηλιακό μας σύστημα αλλάζουν και μετακινούνται με την πάροδο των ετών. Μέχρι σήμερα έχει χαρτογραφήσει τις θέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων αντικειμένων στο σύμπαν και την ποσότητα υπέρυθρου φωτός που εκπέμπει κάθε ένα από αυτά τα αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι το τηλεσκόπιο αποκτά δεδομένα ολόκληρου του ουρανού κάθε έξι μήνες και κατά τη διάρκεια της χαρτογράφησης, το NEOWISE συγκέντρωσε 18 από αυτούς τους χάρτες, τους οποίους οι επιστήμονες ένωσαν για να δημιουργήσουν το απίστευτο timelapse.

Επίσης, οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν 260 αστέρια καφέ νάνους, μαζί με σχεδόν διπλάσιους αστέρες νάνους Υ, δίνοντας στους αστρονόμους πληροφορίες για τους διαφορετικούς σχηματισμούς των άστρων και την ιδιαίτερη εξέλιξη των άστρων μέσα στην πάροδο του χρόνου.

Τα δεδομένα του NEOWISE επιτρέπουν στους αστρονόμους να εντοπίζουν μαύρες τρύπες από μεγάλες αποστάσεις, καθώς μπορεί ανιχνεύει μια έκρηξη υπέρυθρου φωτός που συμβαίνει όταν μια μαύρη τρύπα καταβροχθίζει μια μεγάλη ποσότητα ύλης. Αυτές οι μαύρες τρύπες εντοπίζονται στη συνέχεια από τους αστρονόμους και μελετώνται περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμα:

Τα UFO άλλαξαν όνομα και η NASA δημιουργεί επιτροπή για τη μελέτη τους

NASA: Νέα εντυπωσιακή εικόνα από τις «Στήλες της Δημιουργίας»

NASA: Το σκάφος DART έβγαλε από την τροχιά του τον αστεροειδή Δίμορφο