ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έφθασαν τα 60 εκατ. οι χρήστες του Spotify

Έφθασαν τα 60 εκατ. οι χρήστες του Spotify

Στο διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 60 εκατ. έφθασαν παγκοσμίως οι χρήστες του Spotify, μίας υπηρεσίας που προσφέρει τη δυνατότητα να ακούσει κάποιος νόμιμα μουσική.

Σύμφωνα με το blog του Spotify, το οποίο εδρεύει στη Σουηδία και είναι από τα επιτυχημένα ευρωπαϊκά startups της τελευταίας δεκαετίας, από τα 60 εκατ. χρηστών, τα 15 εκατ. πληρώνουν κάθε μήνα συνδρομή, γεγονός που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Σημειώνεται ότι ένας χρήστης του Spotify μπορεί να ακούει μουσική νόμιμα χωρίς, όμως, να χρειάζεται να πληρώνει κάποιο ποσό, αποδεχόμενος να ακούει και μερικές διαφημίσεις.

Αν, όμως, πληρώσει μία μηνιαία συνδρομή της τάξεως περίπου των 5-7 ευρώ τότε δεν ακούει διαφημίσεις. Η μουσική μεταδίδεται μέσω Διαδικτύου καθώς το Spotify είναι μία streaming υπηρεσία, αν και μπορεί ο χρήστης να αποθηκεύσει τοπικά τα αγαπημένα τραγούδια του, σε περίπτωση που πληρώνει συνδρομή.

Το Spotify κατάφερε να προσθέσει 5 εκατ. συνδρομητές μέσα σε διάστημα 8 μηνών, βοηθούμενο και από τις συνεργασίες που έχει με τοπικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, όπως, για παράδειγμα, αυτή που έχει στην Ελλάδα με την Cosmote. Ταυτόχρονα, όμως, η ταχεία αυτή ανάπτυξη υποδεικνύει ότι οι χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν για να ακούν μουσική αρκεί το ποσό που καταβάλλουν να είναι λογικό.

Σχετικές ειδήσεις