ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προσοχή: Μην κατεβάσετε ΠΟΤΕ αυτά τα apps στο κινητό σας – Δείτε γιατί (ΛΙΣΤΑ)

Προσοχή: Μην κατεβάσετε ΠΟΤΕ αυτά τα apps στο κινητό σας – Δείτε γιατί (ΛΙΣΤΑ)

Είναι γιορτές και μόλις αγοράσατε το καινούργιο σας smartphone Android και ετοιμάζεστε να το… φορτώσετε με νέες σούπερ εφαρμογές μέσω του Google Play, οι οποίες σας τράβηξαν την προσοχή από διάφορες διαφημίσεις.

Τις κατεβάζετε στο κινητό σας, μόνο που η μπαταρία του αρχίζει να «στεγνώνει» πολύ γρήγορα. Δυστυχώς, έχετε πέσει θύμα της λεγόμενης «απάτης του κλικ» (στ’ αγγλικά clickfraud).

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», αρκετοί επιτήδειοι έχουν λανσάρει διάφορες εφαρμογές (συνήθως παιχνίδια) μέσα στο Google Play, οι οποίες, αν και φαινομενικά μοιάζουν αθώες, στην πραγματικότητα μειώνουν δραματικά το διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone.

Οι «αετονύχηδες» διαφημίζουν τις εφαρμογές αυτές με τέτοιο τρόπο, ώστε ο εκάστοτε χρήστης να ενθουσιαστεί και να… τσιμπήσει, για να τις κατεβάσει στο κινητό του.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, υπολογίζεται ότι αυτές οι «εγκληματικές» εφαρμογές έχουν κατέβει σε κινητά τουλάχιστον 2 εκατ. φορές μόνο μέσα στο 2018!

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί στη photo gallery του Newsbomb.gr ποιες εφαρμογές να αποφύγετε πάση θυσία, για να μην κάνετε ζημιά στο κινητό σας

Πηγή πίνακα: Daily Mail

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: Δείτε τι θα γίνει εάν η Γη σταματήσει να γυρίζει (vid)