Έχεις κακή σύνδεση στο Internet; Δοκίμασε αυτά, πριν καλέσεις τον πάροχο
Δώσε προσοχή!
pixabay

Έχεις κακή σύνδεση στο Internet; Δοκίμασε αυτά, πριν καλέσεις τον πάροχο

Newsroom Newsroom

Το να έχεις αργή ή κακή σύνδεση στο Internet του σπιτιού σου, μπορεί να αποδειχθεί εκνευριστικό, καθώς πλέον το Διαδίκτυο και η χρήση του, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

Και τι μπορείς να κάνεις όταν έχεις κακή σύνδεση στο Internet στο σπίτι; Τι μπορεί να φταίει;

Σίγουρα κάτι φταίει και μπορείς να δοκιμάσεις ορισμένα πράγματα μόνος σου μέχρι την «έσχατη λύση».

Δες ξανά τις ρυθμίσεις του Modem / Router

Ως το κεντρικό στοιχείο ενός δικτύου, ο δρομολογητής είναι υπεύθυνος για τις αργές συνδέσεις στο Διαδίκτυο αν δεν έχει ρυθμιστεί κατάλληλα. Για παράδειγμα, η ρύθμιση MTU του δρομολογητή μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλές επιδόσεις όταν είναι πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή. Πρέπει να τσεκάρεις ότι οι ρυθμίσεις του δρομολογητή συμφωνούν με αυτές του κατασκευαστή και τις συστάσεις του παροχέα υπηρεσιών Internet (ISP). Πρέπει να καταγράφεις τις όποιες αλλαγές μπορεί να κάνεις στο Router ώστε να τις θυμάσαι και να μπορείς μετά να τις αναιρέσεις αν είναι απαραίτητο.

Γενικά, όσο πιο κοντά είναι η συσκευή στον δρομολογητή, τόσο καλύτερη είναι η σύνδεση Wi-Fi.

Δώσε προσοχή στα κακόβουλα προγράμματα

Τα κακόβουλα προγράμματα του λογισμικού εξαπλώνονται από συσκευή σε συσκευή μέσω των δικτύων υπολογιστών.

Αν κάποιος από τους υπολογιστές σου μολυνθεί από ιό τύπου worm ή άλλο κακόβουλο λογισμικό, μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία του δικτύου χωρίς να το γνωρίζεις και αυτό προκαλεί αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να έχεις ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς για να τους εντοπίζεις και να τους απομακρύνεις από τις συσκευές σου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σταμάτα προγράμματα που τρέχουν στο background

Ορισμένες εφαρμογές εκτελούνται στο background, κρύβονται πίσω από άλλες εφαρμογές ή ελαχιστοποιούνται στο δίσκο του συστήματος και καταναλώνουν αθόρυβα πόρους του δικτύου.

Παιχνίδια και προγράμματα που λειτουργούν με videos, μπορεί πραγματικά να επηρεάσουν το δίκτυό σου και να έχεις μια αργή σύνδεση. Συχνά ξεχνάς τι παίζει στο background και πρέπει πάντα να τα τσεκάρεις!

Βεβαιώσου ότι λειτουργεί το Modem / Router

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι το Router και όλα τα καλώδια λειτουργούν σωστά και υποστηρίζουν την κυκλοφορία του δικτύου σε πλήρη ταχύτητα. Για να αντιμετωπίσεις κάτι που ενδεχομένως δεν πάει καλά, μπορείς αρχικά να κάνεις ένα restart, να αλλάξεις καλώδια, να κάνεις δοκιμές και σε άλλες συσκευές.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργήσει, τότε έφτασε η ώρα να καλέσεις για βοήθεια τον πάροχό σου...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved