ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Ντένβερ - Δύο τραυματίες

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Ντένβερ - Δύο τραυματίες
AP

Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν δύο τραυματίες, ενώ ο δράστης φέρεται να έχει διαφύγει

Συναγερμός σήμανε σε σχολείο του Ντένβερ των ΗΠΑ μετά πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε λύκιειο, όπως μεταδίδει το ABC. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως δράστης είναι ένας μαθητής, ενώ τραυματίες δύο μέλη του διδακτικού προσωπικού.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Ντένβερ σε ανάρτησή του, στο Twitter ανέφερε πως οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε περιστατικό πυροβολισμών, στο East High School, ενώ έκανε λόγο για άγνωστο αριθμό θυμάτων.

Ο ύποπτος, ο οποίος ήταν οπλισμένος με περίστροφο, εγκατέλειψε το σχολείο μετά τους πυροβολισμούς το πρωί της Τετάρτης, αλλά η αστυνομία του Ντένβερ είπε ότι γνωρίζει ποιος είναι και η αναζήτησή του συνεχίζεται.

Ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε η αστυνομία, ενώ το δεύτερο είναι σταθερό και ικανό να μιλήσει στις αρχές.

Το λύκειο βρίσκεται σε lockdown.

Τον περασμένο μήνα, μαθητές του East High School πήγαν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να ζητήσουν δράση για την ασφάλεια των σχολείων και τη βία των όπλων, αφού ένας 16χρονος μαθητής πυροβολήθηκε κοντά στο σχολείο και τραυματίστηκε σοβαρά.