TRAVEL

Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για τα ταξίδια μας το καλοκαίρι του 2021

Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για τα ταξίδια μας το καλοκαίρι του 2021

Η πανδημία και οι επιπτώσεις της, ιδίως στα ταξίδια αναψυχής που επηρεάστηκαν σε όλη τη διάρκεια του 2020 άλλαξε εν πολλοίς τις συνήθειες αλλά και τις αντιλήψεις των πολιτών σε όλη τη Γη.

Συνειδητοποιώντας πως τα δεδομένα της ζωής και της «κανονικότητάς» μας μπορεί να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή, η κοσμοθεωρία πολλών από εμάς άλλαξε εκ βάθρων. Το τι είναι σημαντικό να κάνουμε και τι όχι, ποιες είναι οι προτεραιότητές μας, τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας και τι δεν μας πειράζει να «χάσουμε», όλα αυτά είναι ερωτήματα, οι απαντήσεις των οποίων εν μέρει ή ολοκληρωτικά αναθεωρήθηκαν μετά την εμπειρία της πανδημίας που ζήσαμε το τελευταίο έτος.

Οι περισσότεροι από εμάς κατά τη χρονική αυτή περίοδο, δεν κατορθώσαμε να ταξιδέψουμε. Αυτό λοιπόν που προσμένουμε με τη μεγαλύτερη ανυπομονησία είναι το επόμενο καλοκαίρι, το καλοκαίρι του 2021, όταν θα απολαύσουμε το επόμενο ταξίδι μας. Το πρώτο ταξίδι διακοπών μετά την πανδημία όμως, είναι σαφές πως θα αποφασισθεί και θα οργανωθεί πολύ διαφορετικά. Τα κριτήριά μας έχουν αλλάξει και είναι βέβαιο πως αυτό θα αποτυπωθεί στον προορισμό μας που θα είναι κάτι «παραπάνω» από ένα θέρετρο διακοπών. Ας δούμε παρακάτω πώς θα επιλέξουμε οι περισσότεροι από εμάς τον επόμενο τόπο για το ταξίδι μας.

Η ιστορία

Ολόκληρη η Γη είναι γεμάτη ιστορικές τοποθεσίες και περιοχές με παρελθόν που μπορούν να μας διδάξουν πράγματα για τον εαυτό μας και την ταυτότητά μας. Γιατί αν μην τους δούμε από κοντά αυτούς τους τόπους, να μην αντλήσουμε δύναμη από την ιστορικότητά τους, να μην κατορθώσουμε να δούμε από κοντά την ατμόσφαιρά τους; Το Μάτσου Πίτσου, οι Πυραμίδες, η Πέτρα, το Σινικό Τείχος και τόσα άλλα σημεία του πλανήτη που «πρέπει» να επισκεφθούμε. Ειδικά όσον αφορά εμάς τους Έλληνες όμως, που η πατρίδα μας είναι γεμάτη ιστορικότατα μέρη, προφανώς και πρέπει να ξεκινήσουμε τις επισκέψεις εντός των συνόρων: Ακρόπολη, Δελφοί, Κνωσσός, Μυκήνες, Βεργίνα, το Ακρωτήρι της Σαντορίνης είναι μερικά μόνο από τα σπουδαία αρχαιολογικά σημεία που κάθε Έλληνας θα πρέπει να επισκεφθεί στη ζωή του.

Η θάλασσα

Είναι πάρα πολλοί οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη που δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν τη θάλασσα από κοντά – κι αυτό είναι πραγματικά κάτι που θέλουν να διορθώσουν. Το επόμενο καλοκαίρι λοιπόν, ας γίνει η αφορμή να δούμε από κοντά και να ζήσουμε λίγες ημέρες δίπλα στη θάλασσα. Όχι μόνο για ηλιοθεραπεία, αλλά για κολύμπι, ψάρεμα, snorkeling, καταδύσεις, για ό,τι μπορεί να μας φέρει πραγματικά κοντά στον θαυμαστό της κόσμο. Φυσικά η Ελλάδα με τα νησιά της προσφέρει αυτή την τεράστια ευκαιρία, όμως υπάρχουν κι άλλες θάλασσες του κόσμου για να επισκεφτούμε και να μαγευτούμε, αν αναζητάμε κάτι πιο μακρινό: Η Καραϊβική, η Βαλτική, η Μαύρη Θάλασσα, ακόμα και η Κασπία, η μεγαλύτερη λίμνη της Γης, μπορούν να μας προσφέρουν ασύγκριτες εμπειρίες.

Η οικογένεια

Θεωρείται παραπάνω από δεδομένο πως το καλοκαίρι του 2021 θα είναι το καλοκαίρι των επιστροφών, της επανένωσης. Όσοι ζουν μακριά από την πατρίδα και την οικογένειά τους, φέτος θα προσπαθήσουν να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο κοντά στους αγαπημένους τους, ενώ και τα οικογενειακά reunion, με την ευρύτερη έννοια του όρου, αναμένεται να έχουν την τιμητική τους, καθώς σχετίζονται άμεσα με τον ίδιο λόγο. Όλοι φέτος θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στις ρίζες τους και αυτή είναι η καλύτερη αφορμή για μία συνάντηση που θα είναι παρόν όλο το… σόι μας! Καθώς αυτό μάλιστα δεν συμβαίνει καθόλου συχνά και καθόλου εύκολα, καλό θα είναι να το απολαύσουμε και να περάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Το project

Η τάση, τέλος, που αναμένεται να γνωρίσει άνθιση το καλοκαίρι του 2021 όσον αφορά στις διακοπές, είναι το ταξίδι που γίνεται με αφορμή κάποιο συγκεκριμένο project. Είτε μία περιβαλλοντική δράση στον προορισμό, είτε μία φιλανθρωπική δράση – προσφορά, είτε απλώς ένας εναλλακτικός τρόπος ταξιδιού, είναι σίγουρο πως πολλοί φέτος θα επιλέξουν να ταξιδέψουν και όχι ακριβώς να ξεκουραστούν, να προσφέρουν μέσω των διακοπών τους και μέσω της προσφοράς να γνωρίσουν νέα μέρη και νέες κουλτούρες, νέους πολιτισμούς και νέους ανθρώπους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.