Τρεις κοντινοί προορισμοί για να απολαύσουμε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
TRAVEL

Τρεις κοντινοί προορισμοί για να απολαύσουμε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Για τους περισσότερους από εμάς, το επερχόμενο τριήμερο της 25ης Μαρτίου αποτελεί μία «ανάσα», μία καλή ευκαιρία να ξεφύγουμε για λίγο από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και να απολαύσουμε στιγμές ξεκούρασης παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Γιατί, λοιπόν, να μην συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω, πραγματοποιώντας μία σύντομη απόδραση σε κάποιον γραφικό προορισμό της Ελλάδας;

Ακόμη και αν δεν είχαμε κάποιο τέτοιο σχέδιο στο μυαλό μας, ποτέ δεν είναι αργά για να οργανώσουμε μία εξόρμηση σε κάποιον κοντινό προορισμό. Έτσι και αλλιώς, όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν αμέτρητες οικονομικές επιλογές που μπορούμε να ακολουθήσουμε και οι οποίες απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να έχουμε τη διάθεση να τους ανακαλύψουμε.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές από αυτές τις επιλογές, οι οποίες συνδυάζουν το φυσικό κάλλος, με τον πολιτισμό και τη διασκέδαση, ώστε να καταλήξουμε σε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα μας.

Απολαμβάνοντας ένα «ταξίδι» στον χρόνο με μία επίσκεψη στους Δελφούς

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι Δελφοί είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα πνευματικό, ήσυχο μέρος με πλούσια ιστορία, που συνδυάζει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να τραβήξει το ενδιαφέρον μας, ενώ βρίσκεται μόλις τρεις ώρες μακριά από την Αθήνα. Το επιβλητικό καταπράσινο τοπίο που έχει μία πανοραμική θέα στον Κορινθιακό κόλπο, η αυθεντική, ζεστή φιλοξενία των ντόπιων, τα γραφικά λιθόστρωτα στενά, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που αξίζει να επιλέξουμε τους Δελφούς για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Φυσικά, μέσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο παγκοσμίου φήμης Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, όπου μπορούμε να ανακαλύψουμε αρχαίους «θησαυρούς», όπως το Ιερό του Απόλλωνα.

Ανακαλύπτοντας την εναλλακτική και πολύχρωμη Παύλιανη Φθιώτιδας

Αν έχουμε βαρεθεί τις κλασικές επιλογές και αναζητούμε έναν πιο εναλλακτικό προορισμό, τότε η Παύλιανη Φθιώτιδας είναι το μέρος που θα «απογειώσει» τη φαντασία μας. Πρόκειται για ένα μικρό, «καλλιτεχνικό» χωρίο που απέχει μόλις λίγες ώρες από την Αθήνα, για έναν «παραμυθένιο» τόπο που γοητεύει μικρούς και μεγάλους. Πιο αναλυτικά, η Παύλιανη είναι ένας οικισμός χτισμένος σε μία πλαγιά του βουνού Οίτη και περιβάλλεται από ένα πυκνό δάσος πεύκων και ελάτων. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε περιπάτους στη φύση, να γευτούμε ντόπιους μεζέδες και γλυκά, να γνωρίσουμε το φυσικό Πάρκο Αναψυχής στις πηγές του ποταμού Ασωπού, ένα πανέμορφο μέρος που διαθέτει αιώρες, φωλιές, τελεφερίκ, μουσικές γέφυρες και μυστικά περάσματα και θα μας κάνει να νιώσουμε σαν πρωταγωνιστές κάποιου παραμυθιού.

Πραγματοποιώντας μία χειμερινή εξόρμηση στην κοσμοπολίτικη Ύδρα

Μπορεί αρκετοί από εμάς να θεωρούμε πως τα νησιά δεν είναι οι κατάλληλοι προορισμοί για τις χειμερινές μας αποδράσεις όμως, μία σύντομη επίσκεψη στην Ύδρα για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, μπορεί να μας αλλάξει γνώμη. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως το συγκεκριμένο νησί υπήρξε μία από τις σημαντικότερες ναυτικές δυνάμεις στη μεγάλη Επανάσταση του 1821, αφού ήταν τόπος καταγωγής σπουδαίων και πλούσιων καπεταναίων όπως ο Μιαούλης, ο Κουντουριώτης και ο Κριεζής. Η Ύδρα απέχει περίπου τρεις ώρες από το λιμάνι του Πειραιά και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού κόλπου. Τα λιθόστρωτα στενά με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τις ολάνθιστες αυλές, οι βραχώδεις κολπίσκοι και το μικρό, γραφικό λιμάνι, θα μας παρακινήσουν να απολαύσουμε ατελείωτες βόλτες στο κέντρο του νησιού, να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία αυτού του ξεχωριστού μέρους και να θέλουμε να επαναλάβουμε σύντομα την επίσκεψή μας.

Όποιο μέρος και αν αποφασίσουμε να επισκεφθούμε για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, αυτό που έχει σημασία είναι να απολαύσουμε στο έπακρο το ταξίδι μας. Λίγες ημέρες μακριά από τον θόρυβο και την πολυκοσμία της πρωτεύουσας είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε τις «μπαταρίες» μας και να επιστρέψουμε ξεκούραστοι πίσω στη βάση μας.