TRAVEL

Αντίπαρος: Μια ήρεμη κοσμοπολίτικη δύναμη στην καρδιά του Αιγαίου

Αντίπαρος: Μια ήρεμη κοσμοπολίτικη δύναμη στην καρδιά του Αιγαίου
travel-inspiration.gr

Ακριβώς απέναντι από την Πάρο, γνωστή από την ελληνική ταινία “Μανταλένα” με την Βουγιουκλάκη, η Αντίπαρος με τα υπέροχα καταπράσινα νερά, ενδείκνυται για ήρεμες οικογενειακές διακοπές μακριά από την πολυκοσμία των υπολοίπων νησιών των Κυκλάδων.

Και αν και πρόκειται για ένα ήρεμο νησί στην καρδιά του Αιγαίου, σε τίποτα δεν στερείτε από την ομορφιά και την ξεγνοιασιά των υπολοίπων κοσμοπολίτικων νησιών. Κάθε άλλο μάλιστα…

Απέχει μόλις 10 λεπτά από το αντικρινό νησί της Πάρου με το τοπικό ferryboat, που κάνει το δρομολόγιο αυτό αρκετές φορές μέσα στην ημέρα τόσο κατά την καλοκαιρινή περίοδο όσο και τους χειμερινούς μήνες, ενώ παίρνει το όνομά της ακριβώς γιατί βρίσκεται απέναντι αυτής.

Περιπλανηθείτε μέσα στο παλιό ιστορικό της κέντρο μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια και χαζέψτε τα περιποιημένα λευκά σπίτια με τα μπλε παράθυρα δείγμα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, τα αναρίθμητα μαγαζάκια με τα τουριστικά είδη και τα εστιατόρια με τους υπέροχους μεζέδες του νησιού και ρωτήστε τους ντόπιους για την ιστορία της ανά τους αιώνες.

Πηγή: travel-inspiration.gr