TRAVEL

Μαυροσουβάλα: Ιδανική εκδρομή στη λίμνη που απέχει μία ώρα από Αθήνα

Μαυροσουβάλα: Ιδανική εκδρομή στη λίμνη που απέχει μία ώρα από Αθήνα
exploringgreece.tv

Ένας προορισμός εντός Αττικής όπου οι περισσότεροι αγνοούν

Ακόμη και μέσα στην Αττική, μπορείς να κάνεις πολλές φορές εξερευνήσεις και εκδρομές που θα σου μείνουν αξέχαστες. Που θα μοιάζουν θαρρείς και πήγες κάπου μακριά, σε κάποιο χωριό ή κάποιο αξιοθέατο αρκετά μακριά από την Αττική. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ένα απίθανο μέρος, ένα άγνωστο αξιοθέατο της φύσης στην Αττική. Ο λόγος για τη Μαυροσουβάλα που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν και αποτελεί ένα απολύτως ειδυλλιακό μέρος που αξίζει να επισκεφθείς ειδικά αν είσαι φυσιολάτρης. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια εκπληκτική λίμνη πνιγμένη μέσα σε ένα πράσινο περιβάλλον.

Μαυροσουβάλα: Ένα άγνωστο αξιοθέατο της φύσης στην Αττική

Η Μαυροσουβάλα είναι, λοιπόν, μια άγνωστη σε πολλούς λίμνη η οποία βρίσκεται μόλις μια ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα ανήκει στον δήμο Ωρωπού και όταν την αντικρίσεις από κοντά αντιλαμβάνεσαι το κάλλος της. Μπορείς να πάρεις, βέβαια, μια γεύση και από το βίντεο παρακάτω. Η λίμνη της Μαυροσουβάλας αποτελεί τη μία εκ των δύο φυσικών λιμνών της Αττικής.

Η δεύτερη είναι της Βουλιαγμένης που είναι και περισσότερο γνωστή. Αν θες πάντως να γνωρίσεις και αυτή τη λιγότερο φημισμένη αλλά εξίσου όμορφη, μπορείς να εντοπίσεις το σημείο στους χάρτες της Google. Η Μαυροσουβάλα είναι κρυμμένη μέσα στο δάσος και το γεγονός ότι είναι άγνωστη την καθιστά παρθένα και χωρίς να φαίνεται καθόλου η επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας όπως συμβαίνει σε άλλα αξιοθέατα της φύσης.

Η εικόνα από ψηλά είναι άκρως εντυπωσιακή και δείχνει ότι αξίζει μια επίσκεψη εκεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου…

Μονοήμερη στον Ωρωπό – Απόδραση δίπλα στην Αθήνα

Αν θες να γνωρίσεις τη λίμνη Μαυροσουβάλα από κοντά, μπορείς να την συνδυάσεις με μια βόλτα στην περιοχή του Ωρωπού σε μια μονοήμερη εκδρομή όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλες τις εποχές. Φυσικά μπορείς να κάτσεις για καφέ ή φαγητό αλλά υπάρχουν αρκετά ακόμη να κάνεις όπως για παράδειγμα να επισκεφθείς το Mουσείο Aυτοκινήτου και τη Σκάλα Ωρωπού. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η Λιμνοθάλασσα Ωρωπού είναι το μέρος της Αττικής που μπορεί να δεις ακόμη και φλαμίνγκο. Διάλεξε μια μέρα με καλό καιρό και ετοίμασε μια τελείως ξεχωριστή εκδρομή. Το σίγουρο είναι ότι θα σου μείνει αξέχαστη.

Πηγή: exploringgreece.tv

Διαβάστε επίσης:

«Ταξίδι στον Γαλαξία» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ταξίδι στη Βενετία των στεναγµών, των γονδολιέρηδων και της Τέχνης

Μέτσοβο: Μια βόλτα στο πιο ξακουστό χωριό της Ηπείρου