TRAVEL

Λογγός: Το υπέροχο χρωματιστό χωριό των εξωτικών Παξών

Λογγός: Το υπέροχο χρωματιστό χωριό των εξωτικών Παξών
travel-inspiration.gr

Όταν ο θεός Ποσειδώνας δημιούργησε με την τρίαινά του το ερωτικό του καταφύγιο για τον ίδιο και την Αμφιτρίτη, δεν μπορούσε να γνωρίζει εκ των προτέρων την ομορφιά που θα απέπνεε το νησί με αυτή του την κίνηση.

Και μπορεί η αποκοπή από την νότια Κέρκυρα να γέννησε τελικά αυτό που πραγματικά ήθελε, όμως έχασε την τρίαινά του κατά την προσπάθειά αυτή, την οποία βρήκαν οι Παξινοί και την έκαναν έμβλημά τους.

Από τη στιγμή λοιπόν που ένα νησί δημιουργήθηκε καθαρά από «έρωτα», δεν θα μπορούσε παρά μόνο αγάπη και θαυμασμό να προκαλεί σε όλους τους επισκέπτες του.

Ο Λογγός είναι ένας από τους σπουδαιότερους λόγους επίσκεψης στο νησί, αφού μαζί με τον Γάιο και τη Λάκκα, αποτελεί τους τρεις συνολικά οικισμούς που υπάρχουν στους Παξούς. Πρόκειται δε για ένα γραφικό, παραδοσιακό χωριό με καθαρά επτανησιακό αέρα, που τριγυρίζετε από πράσινο και βέβαια από το αέναο γαλάζιο της ζωογόνας θάλασσας.

Στον μικρό οικισμό του Λόγγου τα δέντρα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, ενώ το μικρό λιμανάκι με την ρηχή βοτσαλωτή παραλία στα αριστερά του είναι όλα όσα χρειάζεται ο επισκέπτης για να περάσει τις πιο ήρεμες και ξέγνοιαστες στιγμές του. Οι ψαρόβαρκες λικνίζονται στο ερωτικό κάλεσμα της μόνιμης ερωμένης τους, θυμίζοντάς σου με μιας τον πανέμορφο μύθο της δημιουργίας του νησιού.

Στην άκρη του οικισμού δίπλα από το δημοτικό σχολείο, στέκει εγκαταλελειμμένο μεν, αγέρωχο δε, το παλιό Ελαιοτριβείο – Σαπωνοποιείο, μιας εκ των παλαιοτέρων οικογενειών των Παξών, της οικογένειας Ανεμογιάννη, όπου χρόνια πριν αποτελούσε πηγή ζωής για ολόκληρο το νησί.

Μικρές εκκλησιές, παλιοί μύλοι, χρωματιστά κτήρια καθώς επίσης και παραδοσιακές ψαροταβέρνες αλλά και αρκετά μπαράκια, συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα των Παξών, που προσφέρεται να κλείσει στην αγκαλιά του κόλπου του όλους εκείνους που θα τον επισκεφτούν, προσφέροντάς τους ηρεμία, ασφάλεια αλλά και αγαλλίαση ψυχής.

Από τον Λογγό μπορεί κανείς να νοικιάσει βαρκάκι για να περιπλανηθεί στις κοντινές παραλίες Μαρμάρι, Λεβρεχιό, Κηπιάδη προς τα νότια αλλά και να φτάσει έως τον πανέμορφο κόλπο της Λάκκας με τα διάφανα νερά στα βόρεια του νησιού και ακόμα παραπέρα…

Τι παραπάνω λοιπόν μπορεί να ζητήσει κανείς για τις διακοπές του πέρα από τον κατάλληλο άνθρωπο στο πλάι του;

Πηγή: travel-inspiration.gr