TRAVEL

Άφησσος: Ένας προορισμός έκπληξη για υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές χωρίς ακτοπλοϊκά έξοδα

Άφησσος: Ένας προορισμός έκπληξη για υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές χωρίς ακτοπλοϊκά έξοδα
travel-inspiration.gr

Η κεντρική πλατεία της Αφήσσου με τα αιωνόβια πλατάνια φέρει την ονομασία “Αργοναύτες”.

Απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από τον Βόλο και αποτελεί ένα υπέροχο παραθαλάσσιο θέρετρο για όλους εκείνους που αναζητούν τις ανέσεις μέσα από τους γοητευτικά ήρεμους ρυθμούς ενός χωριού.

Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και πιθανώς παίρνει την ονομασία της από το αρχαίο ρήμα «αφίημι» που σημαίνει «αφήνω». Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον μύθο, στην Άφησσο είχαν σταματήσει οι Αργοναύτες και ο Ιάσονας, θέλοντας να ανεφοδιαστούν με νερό, στην προσπάθεια της αναζήτησης του Χρυσόμαλλου Δέρατος στην Κολχίδα. Φεύγοντας λοιπόν, “άφησαν” το μέρος με πολύ μεγάλη στεναχώρια.

Προς τιμήν τους μάλιστα, η κεντρική πλατεία της Αφήσσου με τα αιωνόβια πλατάνια φέρει την ονομασία “Αργοναύτες”.

Όσο για το νερό που αναβλύζει από την πηγή της πλατείας, ήταν και αυτό που ξεδίψασε τους Αργοναύτες…

Το ξεχωριστό παραδοσιακό ύφος της με τα ξεχωριστά αρχοντικά και τα αμέτρητα καφέ, τα μπαρ, τις ταβέρνες και τα μαγαζάκια του παράλιου δρόμου με τα τουριστικά, δένουν τόσο ταιριαστά και απόλυτα, ώστε μπορούν να συγκριθούν άνετα με τοπ “νησιωτικούς” προορισμούς της χώρας.

Όσο για τις παραλίες της Αφήσσου που της χαρίζουν το υπέροχο γαλάζιο χρώμα τους, τρεις στο σύνολό τους, είναι η μια ομορφότερη από την άλλη.

Αρχικά, η παραλία Λαγούδι βρίσκεται δίπλα στο λιμανάκι της Αφήσσου και διαθέτει όμορφη αμμουδιά με λεπτό βοτσαλάκι, καθαρά νερά και πράσινο, που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Στην είσοδο του χωριού μπορείτε να βρείτε την κατάφυτη παραλία Καλλιφτέρη, με ψιλή άμμο, οργανωμένη και κατάλληλη για θαλάσσια σπορ.

Και τέλος, στα νότια του χωριού και με την καλύτερη τουριστική οργάνωση εκ των τριών, θα βρείτε την αμμώδη παραλία Αμποβός που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

Γραφική, ήρεμη, γαλήνια και άκρως γοητευτική ιδίως την ώρα της δύσης του ηλίου με ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα, η Άφησσος αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του Νοτίου Πηλίου, με την πιο υπέροχη θέα στον Παγασητικό κόλπο και στα ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά του.

Πηγή: travel-inspiration.gr