lake ireland
H φύση της Ιρλανδίας μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό
Πηγή: Unsplash
TRAVEL

H Ιρλανδία της άγριας φύσης, των θρύλων και του... Χάρι Πότερ

Είτε το γνωρίζουμε ήδη, είτε όχι, είναι αλήθεια πως η Ιρλανδία είναι η χώρα της άγριας φύσης και των θρύλων

Ένα ταξίδι στο Δουβλίνο αναμφίβολα, αποτελεί μία ανεπανάληπτη εμπειρία, όχι μόνο για τα μουσεία που θα επισκεφτούμε, τις μπύρες που θα πιούμε και τις γεύσεις που θα δοκιμάσουμε, αλλά συγχρόνως για το γεγονός πως θα αντικρύσουμε τοπία που κόβουν την ανάσα, εισπνέοντας καθαρό αέρα και ερχόμενοι ένα ακόμη «βήμα» πιο κοντά στη φύση.

Ωστόσο, οι εκπλήξεις ενός ταξιδιού στο Δουβλίνο δεν σταματούν εκεί, μιας και η Ιρλανδία είναι ένας πανέμορφος τόπος και, από το Δουβλίνο, υπάρχουν αρκετές επιλογές για μονοήμερες εκδρομές, μέσα από τις οποίες θα βιώσουμε πρωτόγνωρες εμπειρίες!

Βράχοι του Μοχέρ

Οι επιβλητικοί βράχοι του Μοχέρ
Οι επιβλητικοί βράχοι του Μοχέρunsplash

Οι παράκτιοι βράχοι του Μοχέρ (Cliffs of Moher) είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Ιρλανδίας, αλλά και ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας. Οι τεράστιοι βράχοι που βρίσκονται στο County Clare και έχουν θέα προς τον Ατλαντικό Ωκεανό ορθώνονται σε ύψος που φτάνει τα 214 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τα κύματα που δέρνουν τα βράχια συνθέτουν μια εικόνα που θέλοντας και μη, θα μας κόψει την ανάσα, λόγω του ότι οι περίφημοι βράχοι θα μας μεταφέρουν ευθύς αμέσως σε μία από τις αγαπημένες κινηματογραφικές παραγωγές όλων των εποχών και στις μοναδικές σκηνές του Χάρι Πότερ.

Κάστρο Μπλάρνεϊ

Το Μπλάρνεϊ (Blarney) είναι ένα μικρό χωριό μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Κορκ, στη νοτιοανατολική πλευρά της Ιρλανδίας. Ζει από τον τουρισμό και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στο ομώνυμο κάστρο του, το οποίο κάθε άλλο παρά επιβλητικό είναι.

Χτίστηκε από τον Cormac MacCarthy πριν από 600 χρόνια, ενώ υποστηρίζεται ότι το κάστρο χρονολογείται από πριν το 1200, καθώς οι μύθοι λένε πως αρχικά ήταν ένα ξύλινο κάστρο το οποίο αντικαταστάθηκε από πέτρινο οικοδόμημα περί στα 1210 και καταστράφηκε ολοκληρωτικά το 1446.

Κάστρο Μπλάρνεϊ
To Κάστρο Μπλάρνεϊunsplash

Στην κορυφή του κάστρου βρίσκεται ο Βράχος Eloquence (γνωστός ως βράχος του Blarney) όπου οι τουρίστες κρέμονται ανάποδα και τον φιλάνε καθώς λέγεται πως η κίνηση αυτή χαρίζει ευγλωττία. Είναι μία ιδανική απόδραση για τους λάτρεις τόσο της φύσης όσο και της ιστορίας. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να φορέσουμε άνετα ρούχα μιας και οι ώρες περιπλάνησης θα είναι πολλές.

Titanic Belfast, το μουσείο του Τιτανικού

Το Titanic Belfast είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στην κληρονομιά του Τιτανικού, από τη σύλληψη της ιδέας έως την καταστροφή του. Πρόκειται για ένα μουσείο που είναι γεμάτο συμβολισμούς καθώς είναι χτισμένο ακριβώς εκεί όπου κατασκευάστηκε το θρυλικό υπερωκεάνιο, στα ναυπηγεία του Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία.

Titanic Belfast, το μουσείο του Τιτανικού
Titanic Belfast, το μουσείο του Τιτανικούunsplash

Το μουσείο, που παρέμεινε κλειστό τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ανοίγει αρχές Μαρτίου ανανεωμένο και εμπλουτισμένο φωτίζοντας ακόμα περισσότερο όλες τις πτυχές της ιστορίας του Τιτανικού. Αναμφίβολα, είναι μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσουμε!


Διαβάστε επίσης

Ιταλία: Ο Βορράς της ρομαντζάδας, της μόδας και των επτά μυστικών

Τέλος στις διακοπές για τα αξιοθέατα: Ποια είναι η νέα μόδα στα ταξίδια

Τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να τις γυρίσεις με τα πόδια

Από την άγνωστη Βουλγαρία έως το Κάστρο του Κόμη Δράκουλα: Ένα road trip σαν παραμύθι

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ