Μιλάνο
Φθινοπωρινές βόλτες στο Μιλάνο
Πηγή: pixabay
TRAVEL

Μιλάνο: 5 λόγοι για να επισκεφθείς την πρωτεύουσα της μόδας, του Duomo και των ζυμαρικών

Η Ιταλία είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων και το Μιλάνο είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της γείτονας χώρας. Αν υπάρχουν όμως ακόμη μερικοί από εμάς που δεν έχουμε δει από κοντά την πρωτεύουσα της ιταλικής μόδας, μία επίσκεψη εκεί αρκεί για να μας καθηλώσει.

Το Μιλάνο αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φθινοπωρινούς μήνες, μιας και βρίσκεται στην αγαπημένη Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λομβαρδίας. Θεωρείται η πρωτεύουσα της ιταλικής μόδας, το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της Ιταλίας και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Μάλιστα, για εμάς που τα αξιοθέατα αποτελούν «Νο1» κίνητρο, για να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό, αυτή η πόλη έχει πολλά μέρη να εξερευνήσουμε, το οποία είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμα με το πόδια, όπως η πλατεία Duomo, ο καθεδρικός ναός του Μιλάνο, η ταράτσα του καθεδρικού ναού, η Galleria Vittorio Emanuele, η σκάλα του Μιλάνο (La Scala) και ένα από τα πιο διάσημα έργα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο «Μυστικός Δείπνος».

Φυσικά, όπως σε κάθε άλλη ιταλική πόλη, έτσι και στο Μιλάνο, το φαγητό είναι ένας από τους βασικούς λόγους για να το επισκεφτεί κάποιος, μιας και κλασικές ιταλικές συνταγές, πίτσες, νιόκι, φοκάτσιες, εκπληκτικά ζυμαρικά κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε στενό και μας προσκαλούν να τα απολαύσουμε! Και επειδή, μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, ιδού πέντε λόγοι που θα μας πείσουν να κανονίσουμε ευθύς αμέσως την επόμενη απόδρασή μας στο Μιλάνο.

#1 To Ντουόμο του Μιλάνου

Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνο (Duomo di Milano)
Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνο (Duomo di Milano)

O καθεδρικός ναός στο Μιλάνο και αφιερωμένος στο Γενέσιο της Θεοτόκου, αποτελεί έδρα του αρχιεπισκόπου Μιλάνου. Ο γοτθικός καθεδρικός χρειάστηκε σχεδόν έξι αιώνες για να ολοκληρωθεί και αποτελεί τη μεγαλύτερη εκκλησία στην Ιταλία και την τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο.

#2 Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β'

Η Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β΄(Galleria Vittorio Emanuele II)
Η Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β΄(Galleria Vittorio Emanuele II)

Η Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β΄(Galleria Vittorio Emanuele II) είναι εμπορικό κέντρο το οποίο βρίσκεται στο Μιλάνο. Στεγάζεται σε μια τετραώροφη διπλή στοά με γυάλινη οροφή, η οποία σχεδιάστηκε το 1861 και χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Τζουζέπε Μενγκόνι ανάμεσα στο 1865 και το 1877. Έχει πάρει το όνομά της από τον Βίκτορα Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά του βασιλείου της Ιταλίας.

#3 Η Σκάλα του Μιλάνου

Η Σκάλα του Μιλάνου
Η Σκάλα του Μιλάνου

Η Σκάλα του Μιλάνου είναι ένα από τα πιο διάσημα οπερατικά θέατρα στον κόσμο και είναι γνωστό ως o ναός της όπερας. Πήρε την ονομασία της από την ομώνυμη πλατεία του Μιλάνου όπου και βρίσκεται, την Piazza della Scala. Τα κύρια καλλιτεχνικά δρώμενα του θεάτρου είναι η όπερα, οι παραστάσεις μπαλέτου και οι συναυλίες κλασικής μουσικής. Ο Antonio Bernocchi ήταν ο μέγιστος χρηματοδότης για την ανακατασκευή του Teatro alla Scala στο Μιλάνο που επλήγη από τον βομβαρδισμό του πολέμου και ξανάνοιξε «όπως ήταν και όπου ήταν» στις 11 Μαΐου 1946.

#4 Aperitivo

Aperitivo


Το Aperitivo είναι ένα ποτό, συνήθως κρασί ή ένα ελαφρύ αναμεμιγμένο κοκτέιλ, συνοδευόμενο από ένα μικρό γεύμα στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, που προορίζεται να είναι το προοίμιο του δείπνου. Στην Ιταλία η τυπική ώρα της ημέρας για το aperitivo είναι περίπου 7-9 μ.μ.

#5 Italian pasta

Italian pasta
Italian pasta σε μία από τις δεκάδες γραφικές trattorieunsplash


Φυσικά δεν γίνεται να βρεθούμε σε οποιαδήποτε ιταλική πόλη και να μην δοκιμάσουμε Italian pasta, σε μία από τις δεκάδες γραφικές trattorie που θα συναντήσουμε στον δρόμο μας.

Διαβάστε επίσης

H Ιρλανδία της άγριας φύσης, των θρύλων και του... Χάρι Πότερ

Ιταλία: Ο Βορράς της ρομαντζάδας, της μόδας και των επτά μυστικών

Τέλος στις διακοπές για τα αξιοθέατα: Ποια είναι η νέα μόδα στα ταξίδια

Τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να τις γυρίσεις με τα πόδια

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ