Tα Χριστούγεννα στη Βιέννη είναι μαγικά
Tα Χριστούγεννα στη Βιέννη είναι μαγικά
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Τρεις παραδοσιακοί προορισμοί στην Ευρώπη για μαγικά Χριστούγεννα

Ταξιδεύουμε σε τρεις κλασικούς προορισμούς της Ευρώπης για να ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων σε όλο της το μεγαλείο

Κάποιες φορές, ο καλύτερος τρόπος για να αφεθούμε στη μαγεία των Χριστουγέννων τον φετινό Δεκέμβριο, είναι ένα ταξίδι. Ας ονειρευτούμε (μιας και δεν κοστίζει κάτι) ότι μπορούμε να μετατρέψουμε όλο τον μήνα σε «μήνα Χριστουγέννων» επιλέγοντας έναν ευρωπαϊκό προορισμό για να ζήσουμε την εμπειρία στο έπακρο.

Ιδού, λοιπόν, τρεις από τους πιο μαγευτικούς -και κλασικούς- χριστουγεννιάτικους προορισμούς για να ταξιδέψουμε (όσοι μπορούμε) φέτος τα Χριστούγεννα και να γίνουμε και πάλι παιδιά!

Christmas Βιεννη
Αν τα Χριστούγεννα είχαν πρωτεύουσα, αυτή θα ήταν η Βιέννη

Αυθεντικά Χριστούγεννα στη Βιέννη

Αν τα Χριστούγεννα είχαν πρωτεύουσα, αυτή θα ήταν η Βιέννη! Η αλήθεια είναι πως η Βιέννη είναι γνωστή για τη χαρακτηριστική γοτθική αρχιτεκτονική των κτηρίων της αλλά και για τις χριστουγεννιάτικες αγορές της, όπου θα βρούμε μοναδικά χειροποίητα στολίδια, πεντανόστιμα φαγητά, το ζεστό κρασί με τα μπαχαρικά και τα χιλιάδες λαμπιόνια που ανάβουν ήδη από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Μια εμπειρία που μας περιμένει να την ανακαλύψουμε.

Μία απόδραση με φόντο τη μεγαλοπρεπή ατμόσφαιρα της Βιέννης λοιπόν, τον φετινό Δεκέμβριο, συνθέτει αναμφίβολα την καλύτερη εποχή, για να εξερευνήσουμε μερικά από τα διαχρονικά, κορυφαία αξιοθέατα της πόλης.

Εκδρομή στη μαγική Disneyland του Παρισιού

Το Παρίσι είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο δημοφιλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς στον κόσμο (μαζί με το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη). Και όχι άδικα, μιας και η εορταστική περίοδος είναι – παρά το τσουχτερό κρύο – η ωραιότερη για να επισκεφθούμε την πόλη του Φωτός.

Disneyland
Μια στάση στη Disneyland είναι must, για όσους επισκεφθούν το Παρίσι τα Χριστούγενναpexels

Ό,τι κι αν έχει γραφτεί όμως για την κατανυκτική λειτουργεία στην Εκκλησία της Ιερής Καρδιάς στην κορυφή της Μονμάρτης, για τα θαυμάσια στολισμένα πολυκαταστήματα και τα ζεστά καφέ της πόλης, χριστουγεννιάτικο ταξίδι με παιδιά, στο Παρίσι θα σημαίνει ένα πράγμα. μία μεγάλη στάση στη Disneyland, το πιο αγαπημένο θεματικό πάρκο της Ευρώπης. Πρόκειται άλλωστε για έναν παράδεισο, που θα γεμίσει τα παιδιά με όμορφες αναμνήσεις και θα κάνει τους μεγάλους να γίνουν και πάλι μικρά παιδιά. Αρκεί να σκεφτούμε πως αν η Disneyland ενσαρκώνει το ταξίδι στο παραμύθι όλο τον χρόνο, τότε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, η εμπειρία πολλαπλασιάζεται όσο μπορεί κάποιος να φανταστεί!

Απόδραση στο Ροβανιέμι, την πρωτεύουσα της Λαπωνίας

Στο βορειότερο τμήμα της παγωμένης, αλλά συγχρόνως ονειρικής Φινλανδίας υπάρχει ένας τόπος μακρινός, όπου το φως του ήλιου έχει διαφορετική διάρκεια και οι ουράνιες λάμψεις δίνουν στον κόσμο μία εξωπραγματική μαγεία. Πρόκειται για το κατάλευκο Ροβανιέμι, την πρωτεύουσα της Λαπωνίας, όπου τοποθετείται το «αυθεντικό» χωριό του Άγιου Βασίλη, εκεί που θα βιώσουμε μία απόλυτα παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Στο Ροβανιέμι θα επισκεφθούμε το αυθεντικό χωριό του Άγιου Βασίλη
Στο Ροβανιέμι θα επισκεφθούμε το αυθεντικό χωριό του Άγιου Βασίλη

Σήμερα άλλωστε, στην καρδιά του χωριού του Άγιου Βασίλη, το όμορφο, φορτωμένο με λαμπιόνια θεματικό πάρκο υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Το χωριό μάλιστα, απέχει 8 χιλιόμετρα από το Ροβανιέμι και εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον ίδιο τον Άγιο από κοντά, να μιλήσουμε με ξωτικά, να δούμε τους ταράνδους που ετοιμάζονται να κουβαλήσουν τα γιορτινά δώρα στα πέρατα του κόσμου και φυσικά να κάνουμε μία αξέχαστη βόλτα με έλκηθρο στις χιονισμένες φινλανδικές εκτάσεις. Είστε έτοιμοι;

Διαβάστε επίσης

Τρία νέα μουσεία που άνοιξαν μέσα στο 2023 και θέλουμε να δούμε από κοντά

Μιλάνο: 5 λόγοι για να επισκεφθείς την πρωτεύουσα της μόδας, του Duomo και των ζυμαρικών

Θα έχουμε πάντα το Παρίσι: Οκτώ στάσεις που πρέπει να κάνεις στην «Πόλη του Φωτός»

Στη Νορβηγία θα ζήσετε νύχτες... πολικές και θα θαυμάσετε το εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ