Παλέρμο
Θα είσαι σαν να έχετε πάει Λισαβόνα, αλλά δεν θα έχετε πάει Λισαβόνα
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Τι είναι οι προορισμοί «dupes» και πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα

Αν ψάχνετε ιδέες για προορισμούς «dupes», ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Με το κόστος των ταξιδιών να καταγράφει άνοδο, ακόμα και τάσεις στα social media μπορούν να επηρεάσουν τις επιλογές των ταξιδιωτών. Ειδικά αν τους βοηθούν να μειώσουν τα έξοδά τους.

Ο λόγος για τα «dupes», τα φτηνά αντίγραφα ακριβών προϊόντων, τα οποία κατέκλυσαν το TikTok, με τα σχετικά βίντεο να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους Gen Z και τους millennials.

Κάπως έτσι, οι προορισμοί «dupes» είναι, από οικονομική άποψη, πιο προσιτοί προορισμοί, αποτελώντας εναλλακτικές λύσεις σε δημοφιλείς προορισμούς. Σύμφωνα με την Expedia, μάλιστα, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2024. Μάλιστα, βάσει μίας μελέτης που πραγματοποίησε η Skyscanner το 2023, το 93% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να επιλέξει για τις διακοπές του έναν προορισμό «dupe».

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κι εσείς αυτή την τάση, αρχικά σκεφτείτε το μέρος που σας ενδιαφέρει και γιατί θέλετε να ταξιδέψετε εκεί ή τι σας αρέσει σε αυτό (π.χ. ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία), ώστε να βρείτε τον εναλλακτικό προορισμό που τον θυμίζει.

Στη συνέχεια, οφείλετε να εξετάσετε αν είναι όντως πιο οικονομικό το ταξίδι στον συγκεκριμένο προορισμό, από τη μεταφορά μέχρι τη διαμονή και τα γεύματα. Αν όχι, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Αν ψάχνετε ιδέες για προορισμούς «dupes» για να μπείτε στο πνεύμα, ακολουθούν 4 προτάσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Νάουσα Πάρου
Νάουσα Πάρουunsplash

#1 Πάρος αντί Σαντορίνης

Αντί να πάτε Σαντορίνη, μπορείτε να επιλέξετε την Πάρο, προτείνει η Expedia. Πέρα από τον κυκλαδίτικο «αέρα», έχουν κι άλλα κοινά. Και στα 2 νησιά συναντάτε όμορφες εκκλησίες με γαλάζιο τρούλο, χαρακτηριστικά άσπρα σπίτια και γραφικά σοκάκια που περιμένουν να τα περπατήσετε.

Ταϊπέι
Ταϊπέιunsplash

#2 Ταϊπέι αντί Σεούλ

Η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας έχει μετατραπεί σε κόμβο τεχνολογικών startups, γαστρονομίας και νυχτερινής διασκέδασης. Η Ταϊπέι έκανε (αθόρυβα) το ίδιο, με τις αναζητήσεις για πτήσεις να αυξάνονται κατά 2.786% σε σχέση με πέρυσι, μετά την άρση των αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών.

λιβερπουλ Beatles
H πόλη των Beatlesunsplash

#3 Λίβερπουλ αντί Λονδίνου

Το Λονδίνο είναι ένας κλασικός προορισμός, αλλά ένα ταξίδι στο Λίβερπουλ μπορεί να είναι εξίσου ενδιαφέρον. Άλλωστε, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μουσείων και γκαλερί στη χώρα μετά το Λονδίνο. Από εκεί και πέρα, το Λίβερπουλ έχει τη δικιά του σημαντική ιστορία, καθώς πρόκειται για την πόλη των Beatles και της ομώνυμης σπουδαίας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Παλέρμο
Παλέρμοpixabay

#4 Παλέρμο αντί Λισαβόνας

Πριν από περίπου δέκα χρόνια, η πορτογαλική πρωτεύουσα εμφανίστηκε σε διάφορα ταξιδιωτικά άρθρα ως ο νέος «it» προορισμός που δεν είχε λάβει την αναγνώριση που έπρεπε. Καθώς έγινε δημοφιλής προορισμός και οι τιμές αυξήθηκαν, το Παλέρμο είναι μία καλή εναλλακτική. Άλλωστε κι εκεί θα βρείτε παλάτια, θα φάτε καλό φαγητό και θα δείτε όμορφα ηλιοβασιλέματα.

Εάν είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε κι εσείς την τάση των προορισμών «dupes», η ερώτηση είναι μία. Ποιον θα επιλέξετε;

Διαβάστε επίσης

Οι τέσσερις πόλεις στην Ευρώπη για τους λάτρεις του πολιτισμού και της τέχνης

«Έξυπνες» πόλεις που είναι έτοιμες να υποδεχτούν το μέλλον - Η θέση της Αθήνας

Kαφετουρισμός: Aπό τη «Μέκκα» του καφέ στη χώρα του εσπρέσο

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ