ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κικίλιας: Τουριστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον από την ισραηλινή αγορά για την Ελλάδα

Κικίλιας: Τουριστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον από την ισραηλινή αγορά για την Ελλάδα
Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην τελετή της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΜΤΜ 2022 στο Τελ Αβίβ.

Στο Τελ Αβίβ αύριο ο Βασίλης Κικίλιας για τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ 2022.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της επίσκεψης του, στην εναρκτήρια τελετή της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΜΤΜ 2022 στο Τελ Αβίβ, εγκαινίασε την Τρίτη, το περίπτερο του ΕΟΤ και έκανε ορισμένες δηλώσεις σχετικά με το τουριστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον από την ισραηλινή αγορά για την Ελλάδα. Επιπλέον, την Τρίτη, ο Υπουργός Τουρισμού, θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, Γιόελ Ραζβόζοφ.

Κικίλιας: Τουριστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον από την ισραηλινή αγορά για την Ελλάδα
O Βασίλης Κικίλιας εγκαινίασε το περίπτερο του ΕΟΤ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ισραήλ, ο κ. Κικίλιας έχει προγραμματίσει σειρά σημαντικών επαφών με Ισραηλινούς επενδυτές, καθώς και με στελέχη της ισραηλινής τουριστικής αγοράς, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και tour operators.

Κικίλιας: Τουριστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον από την ισραηλινή αγορά για την Ελλάδα
«Βρισκόμαστε στην πολύ σημαντική τουριστική έκθεση ΙΜΤΜ 2022 στο Τελ Αβίβ», είπε ο υπουργός τουρισμού.

Η δήλωση του Βασίλη Κικίλια

«Βρισκόμαστε στην πολύ σημαντική τουριστική έκθεση ΙΜΤΜ 2022 στο Τελ Αβίβ. Με βάση τις συναντήσεις που έχουν ήδη γίνει και τις εκτιμήσεις που κάνουμε ως υπουργείο Τουρισμού και ως ΕΟΤ, υπάρχει ισχυρό τουριστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον από την ισραηλινή αγορά για την Ελλάδα.

Είμαστε μια ασφαλής χώρα την οποία οι φίλοι μας Ισραηλινοί θα επισκεφθούν φέτος, με πολλαπλούς αεροπορικούς προορισμούς από το Τελ Αβίβ. Θα τους καλοδεχτούμε στις πόλεις και τα νησιά μας και θα έχουν πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες να επισκεφθούν μαγευτικούς προορισμούς. Τους ευχόμαστε να περάσουν μια υπέροχη τουριστική περίοδο στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έγινε σήμερα δεκτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την πατρική υποδοχή και δήλωσε ότι επισκέπτεται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ως ταπεινός προσκυνητής και ως Έλληνας, ευχόμενος το μήνυμα της νίκης της ζωής κατά του θανάτου που μεταλαμπαδεύτηκε από τα Ιεροσόλυμα σε όλο τον κόσμο και είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, να φωτίζει το μυαλό, την ψυχή και την καρδιά όλων.

Υποδεχόμενος τον κ. Υπουργό ο Μακαριώτατος, είπε ότι η επίσκεψη αυτή λαμβάνει χώρα σε μία κρίσιμη για το Πατριαρχείο συγκυρία, εξαιτίας των πιέσεων που δέχονται οι Χριστιανοί και το Πατριαρχείο από ακραία ριζοσπαστικά στοιχεία, που εμπλέκονται σε αδιαφανείς συμφωνίες υποθήκευσης των ξενοδοχείων του Πατριαρχείου στην πύλη του Δαβίδ.

Ακόμη, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι το Πατριαρχείο επιτελεί, υπό διαφορετικές κυβερνήσεις και αντίξοες συνθήκες τον συνδιαλλακτικό, ειρηνευτικό και εξισορροπητικό του ρόλο για την διατήρηση του καθεστώτος της Αγίας Πόλης, και της ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών, Ιουδαίων και Μουσουλμάνων, και ζητεί αυτό να αναγνωρίζεται.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων απένειμε στον Υπουργό Τουρισμού αναμνηστικό Μετάλλιο του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στη μνήμη του γεγονότος της ανακαίνισης του Ιερού Κουβουκλίου το 2017 καθώς και επάργυρο πίνακα της Ιερουσαλήμ. Ο κ. Κικίλιας προσέφερε αντίγραφο επαργύρου καλύμματος του ιερού Ευαγγελίου. Αμέσως μετά την απονομή, ο κ. Κικίλιας μετέβη στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων και προσκύνησε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, στον οποίο βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος.

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και συγκίνηση, η πατρική υποδοχή του Μακαριωτάτου. Έρχομαι ως ταπεινός προσκυνητής και ως Έλληνας, εδώ που ο Χριστός δίδαξε την αγάπη, εδώ που η ζωή κέρδισε τον θάνατο και αυτό μεταλαμπαδεύτηκε σε όλο τον κόσμο στα ελληνικά. Εύχομαι πραγματικά αυτό το μήνυμα της νίκης της ζωής, που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, να φωτίζει το μυαλό, την ψυχή και την καρδιά όλων. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνατε».

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄ σημείωσε:
«Εμείς σας ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ, για την προσκυνηματική επίσκεψή σας εδώ στο παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στον Πανάγιο Τάφο. Η επίσκεψή σας έχει για μας ιδιαίτερη σημασία από πάσης πλευράς. Είναι μια έμπρακτος ένδειξη και απόδειξη του ενδιαφέροντος της ελληνικής Πολιτείας, της ελληνικής Κυβερνήσεως και υμών προσωπικώς.

Σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας εκ μέρους της Αγιοταφικής ημών Αδελφότητας, αλλά και προσωπικώς. Αυτή η συνεργασία είναι σημαντική, μάλιστα, κατά τας κρισίμους ταύτας ημέρας και ευχόμεθα όπως το Φως του Παναγίου Τάφου να σας ενισχύει, να σας θερμαίνει την καρδιά, να φωτίζει τη διάνοιά σας, ούτως ώστε να φέρετε εις πέρας την αποστολή την οποία έχετε αναλάβει προς το συμφέρον όλων και ιδιαιτέρως των καλώς νοουμένων συμφερόντων της Ελλάδος και του Παναγίου Τάφου. Σας ευχόμεθα καλή διαμονή και επιτυχία εις την αποστολή σας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Να είστε καλά».

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Στο Ισραήλ για να εγκαινιάσει περίπτερο του ΕΟΤ - Συμφωνίες με τουριστικούς πράκτορες

Κικίλιας: Πάνω από 3.000.000 οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από τη Γαλλία για το 2022

Κικίλιας: Πάνω από 3 εκατ. οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από τη Γαλλία για το 2022

Κικίλιας: Ξέρουμε τις δυσκολίες που περνάει η κοινωνία, πρέπει να στηρίξουμε πιο πολύ από ποτέ