ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θεαματική επιτυχία στο 9ο Συνέδριο Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, υπό την αιγίδα του υπ. Τουρισμού

Θεαματική επιτυχία στο 9ο Συνέδριο Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, υπό την αιγίδα του υπ. Τουρισμού

«Στυλοβάτης στην ανάπτυξη του τουρισμού η μεταλυκειακή εκπαίδευση» δήλωσε ο καθητηγής Σοφοκλής Ξυνής, πρόεδρος του ομίλου Ξυνή

Υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Γλυφάδας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής & Αργοσαρωνικού διεξήχθη φέτος το 9ο Συνέδριο Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, με επίκεντρο τον ρόλο της Τουριστικής Εκπαίδευσης και της Τεχνολογίας στο «αύριο» του Τουρισμού και θέμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Επενδύσεις, Εκπαίδευση & Τεχνολογία διαμορφώνουν το ΑΥΡΙΟ», στο OASIS HOTEL στη Γλυφάδα!

Το 9ο -κατά σειρά- Συνέδριο που πραγματοποίησε ο Τομέας Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στη Γλυφάδα, αποτελεί πλέον θεσμό, τόσο για τα Νότια Προάστια, όσο και για τον κλάδο του Τουρισμού, στοχεύοντας κάθε χρόνο στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιωτών -Υπουργείου, Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίου, επιχειρηματιών Τουρισμού- αλλά και στον σχεδιασμό και προώθηση συνεργειών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ μαζί τους, σε καίρια θέματα για τη «βαριά βιομηχανία της χώρας μας: τον Τουρισμό!

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ να αναδείξει το μείζον θέμα της Αθηναϊκής Ριβιέρας ως τουριστικού προϊόντος -που μπορεί να συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην τουριστική και εμπορική ανάπτυξη των Νοτίων Προαστίων, αλλά και στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μας- το συνέδριο-θεσμός του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας εστίασε φέτος στον καταλυτικό ρόλο των επενδύσεων, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας για το μέλλον του Τουρισμού.

Στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό τόσο η Υφυπουργός Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη, όσο και η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα. Άντζελα Γκερέκου, ενώ κεντρικοί ομιλητές της διοργάνωσης ήταν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ.: Δημήτρης Φραγκάκης (Γ.Γ. ΕΟΤ), Δήμητρα Νάνου (Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής), Αλέξανδρος Βασιλικός (Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας), Γεώργιος Παπανικολάου (Δήμαρχος Γλυφάδας), Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής (Πρόεδρος του ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ), Αντώνης Στελλιάτος (Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού- ΕΠΕΣΤ), Σπύρος Σπυρίδων (Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ), κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο συμμετείχαν, εκτός από σπουδαστές Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, και σπουδαστές από τις ειδικότητες της Πληροφορικής & των Αυτοματισμών, καθώς δόθηκε έμφαση, με ειδική θεματική ενότητα, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ελληνικού Τουρισμού.

Χαιρετισμοί & Δηλώσεις Κεντρικών Ομιλητών

Σοφία Ζαχαράκη (Υφυπουργός Τουρισμού): «Όσο πιο πολύ επενδύουμε στην Τουριστική Εκπαίδευση, τόσο πιο πολύ θα κερδίζουμε το στοίχημα της ποιότητας που όλοι θέλουμε για τη χώρα μας. Ελπίζω τα παιδιά που επέλεξαν σπουδές Τουριστικών Επαγγελμάτων στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, να έχουν το πιο φωτεινό και επιτυχημένο μέλλον, και είναι ηθική μας υποχρέωση να διασφαλίσουμε να έχουν αυτά τα παιδιά πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές».
Άντζελα Γκερέκου (Πρόεδρος ΕΟΤ): «Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας περνά μέσα από την αναβάθμιση της Τουριστικής Εκπαίδευσης. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η συμβολή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, είναι καθοριστική. Εξάλλου, το θέμα του 9ου Συνεδρίου του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας είναι απόλυτα συγχρονισμένο με τους άξονες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».
Γιώργος Παπανικολάου (Δήμαρχος Γλυφάδας): «Το συνέδριο Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ έχει καθιερωθεί πλέον στην πόλη μας. Όσες υποδομές και να έχει ο τόπος μας, χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση ανθρώπων για να τις στελεχώσουν, τίποτα δεν μπορεί να πάει καλά. Για τους νέους που έχουν επιλέξει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για τις σπουδές τους και είναι σήμερα εδώ, θα ήθελα να σας πω ότι είστε στο σωστό εκπαιδευτικό περιβάλλον, για να πάρετε όλες τις γνώσεις που θα σας επιτρέψουν να κάνετε μια σπουδαία επαγγελματική προσπάθεια στη συνέχεια».
Σοφοκλής Ξυνής (Πρόεδρος Ομίλου ΞΥΝΗ): «Στυλοβάτης στην ανάπτυξη του Τουρισμού της χώρας μας είναι η μεταλυκειακή εκπαίδευση. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, 65 χρόνια τώρα, στελεχώνει τον Τουρισμό με εξειδικευμένους αποφοίτους Τουριστικών Σπουδών. Ειδικότερα, τα τελευταία 12 χρόνια έχουμε εστιάσει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα –τόσο με το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και το ΑΛΦΑ studies, όσο και με το Mediterranean College- παρέχοντας στους νέους της Αθηναϊκής Ριβιέρας υψηλά ποιοτική και σύγχρονη εξειδίκευση στα Τουριστικά Επαγγέλματα, και με υποτροφίες σπουδών, με στόχο οι επιχειρήσεις της περιοχής να έχουν μια αξιόπιστη πηγή στελέχωσης».
Δημήτρης Φραγκάκης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ): «Εξαιρετικό του Συνέδριο Τουρισμού σήμερα και θα ήθελα να συγχαρώ το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για την πρωτοβουλία! Στοίχημα για τη χώρα μας δεν είναι να προσελκύσουμε περισσότερους, αλλά ποιοτικότερους ταξιδιώτες. Κι εδώ, ο ρόλος της Τουριστικής Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτηρίων που την παρέχουν, είναι καταλυτικός για την κατάρτιση και την εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στελεχών για τον Τουρισμό, που έχουμε τόσο πολλή ανάγκη».
Αλέξανδρος Βασιλικός (Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ γι’ αυτό που κάνει για τον Τουρισμό! Και δεν αναφέρομαι μόνο στο σημερινό συνέδριο. Χάρη σε εσάς, με τα ετήσια συνέδρια που διοργανώνετε τα τελευταία χρόνια, μπορούμε και παρακολουθούμε και συμμετέχουμε στις εξελίξεις του τουριστικού κλάδου».
Αντώνης Στελλιάτος (Πρόεδρος Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού): «Τα σκάφη συμμετέχουν ενεργά στο κομμάτι του Τουρισμού. Με 3.000 εργαζόμενους που είναι τα σταθερά ελληνικά πληρώματα, και επιπλέον 10.000 μάγειρες και τουριστικά στελέχη την καλοκαιρινή σεζόν, τα σκάφη είναι μια εναλλακτική μορφή Τουρισμού πολύ προσοδοφόρα για την ελληνική οικονομία, καθώς δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Θέματα που αναλύθηκαν στο συνέδριο:

  • Διαμορφώνοντας το «αύριο» του Ελληνικού Τουρισμού
  • Ο ξενοδοχειακός "χάρτης" της Αττικής υπό το πρίσμα των νέων επενδύσεων
  • Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη
  • Θαλάσσιος Τουρισμός & Yachting
  • Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσω της Τουριστικής Εκπαίδευσης
  • Τουριστικοί προορισμοί και ψηφιακός μετασχηματισμός: Οφέλη & προοπτικές

Χορηγoί Επικοινωνίας: newsbomb.gr, attica, STAR Κεντρικής Ελλάδος, attica coast, Γλυφάδα Metropolitans, Ελληνικός Τουρισμός, ITN News

INFO

• ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
• https://www.iekalfa.gr/