ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι εκλογές σε Γαλλία και Ελλάδα εκτοξεύουν τις τιμές των ακινήτων

Οι εκλογές σε Γαλλία και Ελλάδα εκτοξεύουν τις τιμές των ακινήτων

Έκρηξη στις τιμές των ακινήτων αναμένουν οι μεσίτες στο Λονδίνο, λόγω των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία.

Τα μεσιτικά γραφεία της βρετανικής πρωτεύουσας περιμένουν κύμα αγοραστών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τα αποτελέσματα των δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων θα έχουν αντίκτυπο στην κρίση στην ευρωζώνη.

Οι ειδικοί στην αγορά ακινήτων υποστηρίζουν ότι ήδη έχει σημειωθεί μια πρώτη "απόβαση" πλούσιων Ευρωπαίων σε κάποιες περιοχές του Λονδίνου, όπου επέλεξαν να επενδύσουν με ασφαλή τρόπο τα χρήματά τους.

Το κύμα αυτό αναμένεται να γίνει πλημμύρα, αν νέος πρόεδρος της Γαλλίας εκλεγεί ο Φρανσουά Ολάντ, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Στην «πλημμύρα» αυτή ενδέχεται να συμβάλει και η αντίθεση στα σκληρά μέτρα λιτότητας που εκφράζεται από την κοινή γνώμη στην Ελλάδα.

Η ζήτηση σε ακίνητα στο Λονδίνο από Γάλλους αγοραστές έχει αυξηθεί κατά 19% από την αρχή του 2012.

Και οι εύποροι Έλληνες όμως επιλέγουν τη βρετανική πρωτεύουσα για αγορές ακινήτων. Η αγοραστική κίνηση των Ελλήνων έχει ενταθεί εδώ και δύο χρόνια, σημειώνει η εφημερίδα, λίγο πριν από το πρώτο πακέτο διάσωσης. Το αμερικανικό δίκτυο CNN, για παράδειγμα, μετέδωσε τις δηλώσεις ενός Λονδρέζου, του Μπεν Μπόαρντ, ο οποίος μόλις συμφώνησε να πουλήσει το δυάρι διαμέρισμά του σε Έλληνα αγοραστή για 1,6 εκατομμύρια λίρες.